Na sat od prestonice, kuće po ceni “golfa”

Oglase za prodaju kuća u Novskoj, Okučanima ili Novoj Gradiški teško je i prebrojiti, a nekretnine se u stvarnosti prodaju tek za trećinu traženog iznosa.

Na jednom od popularnih internetskih oglasnika prodaje se 26 kuća u Novoj Gradiški, no čini se da stanovnici toga kraja ne veruju puno internetu. Već kraćom šetnjom užim gradskim središtem uvidećete da ih se prodaje znatno više običnim uličnim oglašavanjem.

Za najskuplju, od 320 kvadratnih metara i 750 kvadratnih metara okućnice s dva teniska igrališta, vlasnici traže čak 240.000 evra. Međutim, ona je izuzetak.

Najjeftinija se nudi za svega 17.500 evra, a petnaestak ih se prodaje za manje od 60.000.

Ali, ako je suditi po rečima Miladinke Stojić, koja se jedina formalno bavi(la) prodajom nekretnina na tom području, kupoprodaje su prilično retke, a željeni iznosi više su u sferi snova nego jave.

"Zaista je jako puno kuća na prodaju, ali realizacija je vrlo slaba, skoro nikakva. A i cene su posebna priča. I ono malo kuća koje se uspeju prodati zapravo se prodaju za trećinu cene koju je vlasnik tražio", kaže Stojić.

U Novoj Gradiški, gradiću s nešto više od 14.000 stanovnika skoro da nema gradske ulice u kojoj se ne prodaje poneka kuća, a u samom središtu na svakom se koraku nude i poslovni prostori.

Na primer, u jednoj svega stotinjak metara dugoj ulici u samom središtu Nove Gradiške čak se četiri kuće nude na prodaju. "Cena je nešto više od 40.000 evra. Tu sam kuću nasledila, ne živimo u njoj pa mi se ne žuri", kaže vlasnica jedne od njih. Kaže da kuću prodaje već prilično dugo, ponekad joj navrate i zainteresirani kupci, ali im je cena previsoka.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar