Na prostoru nekadašnje kasarne u Subotici biće 1230

Prostor bivše kasarne “Kosta Nađ” koja se nalazi na putu između Subotice i Palića biće iskorišćen za izgradnju stambenog-poslovnog kompleksa u vrednosti od 50 miliona evra.

Na prostoru od oko 8.9 hektara u planu je izgradnja pored komercijalnih sadržaja, škole ili vrtića i 1230 stanova. Direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice, Predrag Radivojević objašnjava da je predviđeno pet blokova.

“ Dakle, u prvom bloku se predviđaju komercijalni objekti - otvoreni i zatvoreni tržni centri. U drugom bloku se predviđaju javni sadržaji- škole, vrtići i eventualno visokoškolska ustanova.Vodili smo računa i o očuvanju kulturnog nasleđa, koje je veoma bitno za Suboticu. Predviđeno je planom da dve zgrade generalštaba, građene u stilu eklektike budu sačuvane i deo budućeg prostora. U bloku B sačuvane su dve spavaone i koje će biti pretvorene u škole”, kaže dipl. ing. Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje medijima je predstavilo 3D idejno rešenje za uređenje prostora bivše kasarne „Kosta Nađ“. Urbanista, Karol Terteli objasnio je da je u planu I otvaranje novih ulica kako bi bio omogućen pristup budućim sadržajima.

“Planirane investicije će biti prvenstveno od javnog značaja, a direktno bi uticale na dalji prosperitet grada. Ovo idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje nije obavezujuće, već ima za cilj da grafički predoči jednu od varijantnih rešenja”, rekao je Terteli.

Predrag Radivojević , direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, rekao je da je krajem prošle godine je na sednici Skupštine grada usvojen Plan detaljne regulacije za prostor bivše kasarne „Kosta Nađ“, poznate kao „Prva kasarna“.

Ova 3D prezentacija kao i sam projekat biće predstavljeni na sajmu investicija u Evropi „Ekspo Ril“ koji se održava od 8. do 10. oktobra ove godine u Minhenu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar