Na ovo treba da obratite pažnju kad uređujete stan

Evo šta savetuju stučnjaci za dizajn enterijera, kako da sebi stvorite udoban, 'srećan' životni prostor.

Koliko god da nam dobro ide u životu, svi bismo da budemo bar još malo srećniji, malo opušteniji, malo odmorniji... Na to kako ćete se osećati u velikoj meri utiče i prostor u kojem živite.

Prenosimo vam nekoliko jednostavnih saveta za uređenje enterijera koji će doprineti osećaju udobnosti a vaš stan ili kuću pretvoriti u 'dom'.

Birajte nameštaj i dekorativne predmete zaobljenih formi.

Brojne studije pokazale su da ljudi generalno okrugle ili zaobljene predmete doživljavaju kao udobnije i toplije.

Zato pokušajte da se oduprete porivu da stan opremite modernim, minimalističkim komadima nameštaja oštrih uglova, ili, ako vam se to jako dopada, birajte detalje koji će ih "omekšati".

Neka jastuci, dekorativna ogledala, ukrasne činije ili svećnjaci budu okrugli ili elipsasti.

Dobro promislite pre nego što donesete konačnu odluku o tome koji će tonovi preovladavati. Birajte neutralne, tople boje koje možete "razbiti" detaljima u jarkim bojama. Ovo naročito važi za spavaću sobu.

Zemljani tonovi, boja peska, toplije nijanse sive, ali i "prigušene" zelene su dobar izbor.

Uvek namestite krevet pre nego što izađete iz kuće. Za to vam ujutru treba manje od pet minuta, ali ako vas ipak mrzi da to uradite, pomislite samo koliko je lepši osećaj kad se posle dugog radnog dana vratite u urednu kuću, nego kad vas dočeka haos.

Detalje poput lampi, ukrasnih ogledala, slika, svećnjaka birajte natenane. Ako ste se upravo preselili u novi stan, dajte sebi vremena da osetite prostor, to je jedini način da ne zatrpate kuću sitnicama koje će vam posle mesec dana ići na živce.

Postarajte se da što češće imate sveže cveće u dnevnoj sobi ili trpezariji. Lep prolećni buket u živim bojama će osvežiti prostor i popraviti vam raspoloženje kad uđete u kuću.

Isto važi i za sobne biljke. Odaberite saksije koje se uklapaju u prostor, posvetite malo vremena biljkama i uživajte u svojoj maloj oazi.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar