Moderni stanovi nadomak Ade i Košutnjaka

Kada birate kutak koji će postati vaš dom, kvalitet i funkcionalnost prostora podjednako su značajni kao i lokacija na kojoj je smešten. Novi projekat kompanije Finvest iz Beograda objedinio je upravo ove važne odrednice. To preduzeće u Zrmanjskoj ulici na Banovom brdu uskoro počinje izgradnju moderne sedmospratnice, koja će kupcima moći da ponudi vrhunski stambeni prostor, na odličnoj lokaciji.

U Zrmanjskoj 43 biće sagrađeno ukupno 49 stanova različitih struktura - od jednoiposobnih do četvorosobnih (37,49 m2 do 114,03 m2). Budući da arhitektonski projekat dolazi iz pera čuvenog Autorskog ateljea Spajić, i pre nego što zidari izađu na teren, jasno je da će ovde nići zgrada najsavremenijeg dizajna.

Reč je o lokaciji na samom uglu Zrmanjske i Požeške ulice, ispod Šumarskog fakulteta. U blizini su državno i privatna obdaništa, Osnovna škola Banović Strahinja, Crkva svetog Đorđa, pijaca Banovo brdo, Hipodrom… Takođe, na dohvat ruke su i omiljene beogradske oaze za odmor – nakon napornog dana, trebaće vam svega 5-10 minuta hoda da stignete do Ade Ciganlije ili Košutnjaka. U blizini su tramvajske i autobuske stanice, a lokacija je saobraćajno odlično povezana sa centrom prestonice, kao i Novim Beogradom.

Objekat će imati dve podzemne etaže, suteren, prizemlje, šest spratova i potkrovlje. Od 1. do 5. sprata projektovane su tipske osnove, sa po osam stanova na spratu. Na šestom spratu će se nalaziti pet, a u potkrovlju još četiri stana. Njihova struktura je pažljivo pripremana, a investitor je vodio računa o organizaciji svakog stana, odnosu površine i broja soba, te svim drugim funkcionalnostima.

Zgrada će biti trostrano orijentisana, i to prema istoku, zapadu i jugu, pa će svi stanovi biti svetli i osunčani. Takođe, svi će imati terase ili lođe. U zavisnosti od spratnosti, stanari će moći da uživaju i u nesvakidašnjem panoramskom pogledu – sa jedne strane na Hipodrom, Most na Adi i grad, a sa druge na Banovo brdo i Košutnjak.

Uz kvalitet podova, stolarije, keramike i svih drugih ugrađenih materijala, kupci mogu da računaju i na izuzetna energetska svojstva objekta, u kome će biti korišćena visokokvalitetna termoizolacija, što je potvrđeno kroz energetski pasoš za objekat. Ono što će ovu zgradu značajno izdvojiti u odnosu na sličnu ponudu na tržištu, jeste i izuzetna neto spratna visina u stanovima od 274-281 cm, uz vanstandardnu visinu unutrašnjih i ulaznih vrata u svim stanovima. Takođe, jedna od činjenica koja svedoči o kvalitetu prostora, jeste i da će većina stanova imati toalet sa tuš kabinom, uz odvojeno kupatilo sa kadom.

Investitor je vodio računa i o sigurnosti, pa će zgrada biti opremljena sistemom za video nadzor i protivpožarnim alarmnim centralama. Još jedna važna stavka je i optički kabl, zahvaljujući kome će budućim stanatima Zrmanjske 43 biti omogućena izuzetno brza internet konekcija.

Ono što će upotpuniti ovu zgradu jeste i planirani supermarket u prizemlju.

- Imamo namenski projektovan lokal, od 550 m2, a nekoliko poznatih lanaca supermarketa već se interesuje za zakup ili kupovinu – kažu u kompaniji Finvest.

Premda je u pitanju deo grada gde vlasnici automobila često imaju poteškoća pri pronalaženju parkinga, budući stanovnici Banovog brda ne moraju da brinu - čak dve podzemne etaže namenjene su za garaže. Kako kažu u preduzeću Finvest, moguće je kupiti stan sa više garažnih mesta, a isto tako - i bez garažnog mesta. Pristup automobilom je direktno iz Zrmanjske ulice, preko rampe sa vrlo povoljnim nagibom od 5%. Zgrada će imati dva putnička lifta, koji će garažu povezivati sa svim spratovima.

Takođe, svaki stan imaće svoju ostavu, u suterenu.

Osim pomenutih detalja koje brižljivo pripremaju, u kompaniji Finvest ističu da će bitan akcenat biti posvećen i pejzažnom uređenju prostora, ozelenjavanju ispred i iza zgrade. Sve to odlično će se uklopiti u sliku Zrmanjske ulice, prepoznatljive po zelenilu i drvoredu.

- Nije reč o izdvojenom objektu, već o zgradi koja će biti smeštena u bloku izuzetnih urbanističkih karakteristika – naglašavaju u Finvestu.

Kada se odlučuju za kupovinu nekretnine, te biraju kome će pokloniti svoje poverenje, kupcima je na prvom mestu važno da je reč o pouzdanom investitoru. Ono što ponudu u Zrmanjskoj 43 izdvaja, jeste i činjenica da budući kupci stanova dobra iskustva mogu da čuju od prvih komšija. Naime, Finvest je u toj ulici već izgradio nekoliko zgrada sa više od sto stanova. Svi objekti su završeni u ugovorenom roku - neki čak i ranije, stanovi su uknjiženi i ne postoji nijedan sudski spor, sa ponosom ističu u ovom preduzeću.

Zidari će uskro na teren – u narednih mesec dana počinju radovi na obezbeđenju temeljne jame.

Rok za useljenje je 30. april 2018, a postoji šansa da novi stanari ključeve dobiju i nekoliko meseci ranije. U kompaniji Finvest nameravaju da, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, radove završe i brže nego što će biti ugovoreno, te da budući stanovnici Zrmanjske ulice novu 2018. godinu čekaju u svojim stanovima, odnosno da se usele - 31. decembra 2017.

Interesovanje je već sada značajno, pa je u pretprodaji već rezervisano oko 30% stanova. U ovoj fazi ugovaranja, cena kvadrata je između 1.700-1.800 EUR (sa PDV-om). Međutim, za očekivati je i da će cene - kako izgradnja bude odmicala, biti više, kažu u kompaniji Finvest.

Kvalitet, pouzdanost i sigurnost osnovni su kriterijumi kojima je Finvest zadobio poverenje kupaca. Osim toga, ovo preduzeće se vodi principom da ne "ukršta" projekte, odnosno da najpre uspešno završi jedan objekat, pre nego se upusti u gradnju sledećeg. Sve ovo im je, kako kažu, omogućilo dobru prodaju stanova čak i tokom stagnacije srpskog tržišta nekretnina od 2008. do 2012. godine.

Finvest je nedavno proslavio desetogodišnjicu rada, a dodatni sjaj ovom jubileju dao je i završetak jednog vanserijskog projekta – Urbane vile u Temišvarskoj ulici na Senjaku, koja je uknjižena i predata korisnicima.

Imajući u vidu karakteristike svih do sada izgrađenih objekata, nema sumnje da će kupcima i ovoga puta ponuditi stanove na koje će moći da budu ponosni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar