MO: Stanovi za 20 porodica

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je 20 ključeva stanova pripadnicima MO i VS u Beogradu, Leskovcu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Zaječaru i Somboru.

"Od početka godine dodeljeno je 87 stanova, a prilikom poslednje podele, početkom juna, osim u Beogradu, stanove su dobili i naši pripadnici u Nišu i Užicu", rekao je Gašić prilikom dodele ključeva, kojoj je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ministar je istakao da su danas ključeve stanova dobila lica u Beogradu, Leskovcu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Zaječaru i Somboru.

On je očekivao da danas 67 ljudi dobije ključeve, što se, kako je rekao, nije desilo zbog "naših peripetija".

Gašić je izrazio nadu da će ostalih 47 stanova biti dodeljeno što pre.

"Planom stambenog zbrinjavanja do kraja godine, predviđeno je pribavljanje još 126 stanova, od toga 84 u Beogradu, 33 u Novom Sadu, četiri u Vršcu, po dva u Svilajncu i Čačku i jedan u Kuršumliji", dodao je Gašić.

Ministar je naveo i da su profesionalna vojna lica zainteresovana za subvencionisano stambeno kreditiranje, za šta je u ovoj godini obezbeđeno 500 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, samo u ovoj godini, 243 lica na taj način su rešila stambeno pitanje.

"Zbog velikog interesovanja za stambeno kreditiranje, nastojimo da obezbedimo, do kraja ove godine, još dodatnih 200 miliona dinara", rekao je Gašić, dodajući da je na žalost, lista stambenih interesenata još uvek duga i još ima mnogo onih koji godinama pa i decenijama čekaju ono što im pripada.

On je naveo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, uprkos svim teškoćama, preduzimaju neophodne korake da što veći broj njenih pripadnika u narednom periodu trajno reši svoje egzistencijalne probleme.

"Za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije rešavanje stambenog pitanja je apsolutno jedan od prioriteta u očuvanju, a verujem i podizanju standarda svih njenih pripadnika", naglasio je Gašić i dodao da starešine koje ne moraju da brinu o jednoj od najosnovnijih potreba u civilizovanom društvu - stanu, mogu da daju veći doprinos na svojim radnim mestima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar