Mišković, Cepter i Grci nisu predali svu dokumentaciju

Spisak kandidata za kupovinu „Geneksovih” hotela - Miroslav Mišković, Filip Cepter i grčka „Lampsa” - bi do ponedeljka, za kada je zakazano nadmetanje, mogao da se ospe, i to toliko da nadmetanja uopšte ne bude. Razlog nije odustajanje aspiranata, već to što nijedan od nije dostavio sva tražena dokumenta. U Agenciji za privatizaciju kažu da je reč uglavnom o sitnim nedostajućim papirima i da očekuju da će ih kandidati dostaviti te tražene dopune do danas u 17 časova, kada ističe rok.

Zasedanje tenderske komisije uslediće već večeras, i po slovu propisa, ne bi mogla da prođe nijedna kandidatura kojoj fali ijedan papir, makar da je reč o nekoj trivijalnoj potvrdi, kako piše Blic.
Nebojša Ćirić, pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja, predsednik je tenderske komisije za ovu prodaju. Na pitanje „Blica” da li će poništiti tender ukoliko se ispostavi da samo jedan kandidat ima sve sistematizovane papire, ili će ići na prodaju ove prestižne imovine bez nadmetanja, po osnovu prijave tog jednog, Ćirić je odgovorio:
- Ne mogu da govorim hipotetički. Ukoliko se i takva stvar desi, da ostane samo jedan, a ja sam uveren da neće biti tako, već da će biti sva tri, onda ćemo tražiti mišljenje finansijskog i pravnog savetnika, pa glasati prema toj preporuci.
U timovima sva ova tri kandidata za kupovinu najprestižnijeg beogradskog hotela „Kontinental” (prelazno ime za doskorašnje „Interkontinetal”) u paketu sa gotovo jednako prestižnim kompleksom „Biznis apartmana”, juče je vladala usijana atmosfera. Svi su se razleteli da obezbede tražena dokumenta, uvereni da su njihove dopune daleko sitnije od konkurencije: da će oni uspeti da prođu kvalifikacije, a da konkurencija neće. Takva atmosfera, takva panika među rivalima, ukazuje, navode upućeni, da niko od njih ne bi da propusti priliku da kupi ovu prestižnu imovinu, ali se boji da će u inatu cena otići do neba.
Minimalna cena za ovaj kompleks od oko 72.000 kvadrata („Kontinental”, dve kule „Biznis apratmana”, teniska sala i energana) jeste 85 miliona evra. Ako za aukcijski sto sednu Mišković, Cepter i „Lamsa”, ukrštanje aukcijskih kartica bi cenu moglo da pogura na najmanje 200 miliona evra. Sa faktorom srpskog inata, i to kad bi lično držali aukcijske kartice, budžet Srbije bi od ove prodaje mogao baš da se napuni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar