Mihajlović: Čeka nas bum u stanogradnji

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u prethodne dve godine udeo građevinarstva u bruto domačem proizvodu povećan sa 4,3 na 6,2 odsto.

"To je rezultatat povećane vrednosti infrastrukturnih radova i rasta stanogradnje. Čeka nas bum u stanogradnji, a to je izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi", kazala je ona novinarima pre početka Treće srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture.

Ona je rekla i da je procena da će izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi uposliti građevinsku industriju i da se u naredne dve godine očekuje rast zaposlenosti u građevinarstvu za 10 do 15 odsto, kao i rast zarada.

Kako je istakla, vrednost građevinskih i infrastrukturni radova u 2017. u odnosu na 2016. ; godinu povećana je za 50 odsto i dodala da očekuje da se taj trend rasta nastavi.

"Osnovni razlozi rasta su elektronske građevinske dozvole, jeftinije i brže procedure i ukidanja parafiskalnih nameta u oblasti građevinarstva", rekla je Mihajlović.

Navela je i da u Srbiji trenutno ima 23.369 gradilišta, a da ih je pre četiri godine bilo 570.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar