Majstori ponovo u „Akva parku“

Vodena oaza u Bloku 44 biće završena do kraja maja ove godine, tvrdi za „Politiku“ Vladimir Janković, direktor „Akva parka“. On kaže da su posle osam meseci radnici nastavili da rade na gradilištu u Novom Beogradu, ali da će tek za petnaestak dana biti „kao u košnici“.

­ Ekipe stručnjaka preko dana su na licu mesta gde će utvrditi koliko je zub vremena u međuvremenu oštetio nedovršene zgrade. Za razliku od proteklih godina sada se neće prekidati rad. Najveće zasluge za njegovu izgradnju pripadaju novosadskoj kompaniji „Genel“, koja je dosad uložila oko sedam miliona evra, a do kraja radova utrošiće još oko 3,5 miliona evra ­ istakao je Janković.

Naš sagovornik očekuje da će, kada bude konačno završen, mališani u „vodenom gradu“ uživati u 11 bazena i 24 tobogana. Zanimljivo je da će kroz njegov centar teći lenja reka. Najviše pažnje građana zaokupiće najverovatnije dve gotove sprave, „cunami“ i „Aladinova lampa“, koje će samo hrabri isprobati.

Drugi deo „Akva parka“ biće porodičan, mirniji, sa raftingom od 117 metara. Tu će biti smešten i najveći bazen u Evropi od 1.600 kvadrata. U trećem delu biće napravljen dečji kompleks ­ grad za mališane koji će opsluživati instruktori sa DIF-a. Roditelji će ovde moći da ostave decu, dok se zabavljaju.

Planirano je da „vodeni grad“ radi oko 100 dana, od juna do sredine septembra. U drugoj fazi, Janković očekuje da će na površini od dva hektara biti izgrađeno nekoliko sportsko-rekreativnih centara, kao što su zatvoreni bazeni, kuglane i klizališta.

Izgradnja „vodenog parka“ počela je u avgustu 2005. godine. Raščišćavanje terena trajalo je dva meseca, jer je ovaj deo Bloka 44 bila deponija olupina automobila, frižidera, zamrzivača, bubnjeva i grejača bojlera. Tada je odneto čak 40.000 kubika peska. Veliki problem je što su investitori godinu i po čekali da dobiju urbanističku dozvolu i što domaći urbanisti nemaju iskustva kako se grade vodeni parkovi.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar