Madjarska kompanija CEE pravi komlepks od 400mil.€ ?

Mađarska kompanija CEE najavila je da će u Beogradu graditi poslovno-stambeni kompleks vredan od 350 do 400 miliona evra.

Kompanija „Central Juropien Estejts” (Central European Estates), čiji je vlasnik izraelac Juli Ofer, planira da sa lokalnim partnerom u drugoj polovini 2008. godine u Beogradu počne izgradnju kompleksa od 460.000 kvadratnih metara, piše izraelski sajt Globes online.

Kako se navodi, kompanija je potpisala Memorandum o razumevanju sa lokalnom firmom koja poseduje 40 hiljada kvadratnih metara zemljišta na lokaciji u centru Beograda, a dve kompanije će formirati zajedničku kompaniju u kojoj će CEE imati udeo od 68 odsto.

Prema dogovoru, partneri će profit do milijardu evra deliti u skladu sa udelom u zajedničkoj kompaniji, dok će sva dobit ostvarena preko toga biti deljena po pola.

Nezvanično se saznaje da se radi o izgradnji u novobeogradskom bloku 26, za koji je pre nekoliko meseci na konkursu izabran rad koji predviđa gradnju objekata slične površine koju je CEE najavio.

Juli Ofer je inače jedan od najbogatijih Izraelaca i na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u toj zemlji zauzima 27. mesto sa procenjenom imovinom od pola milijarde dolara, dok bogatstvo njegove porodice dostiže i četiri milijarde dolara.

Kompanija CEE je već gradila u Beogradu i to „Europe business centar", poznatiji kao „Atrijum" u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, koji je prošlog novembra prodat Ljubljanskoj banci.

Najavili su i izgradnju „Megacentra", velikog tržnog centra na kilometar i po od autoputa Beograd - Novi Sad.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar