Luksuzni stanovi na mestu bivše američke ambasade

Luksuzni stanovi, spa i velnes centar, restoran, supermarket, bazen... izmeniće izgled naličja kompleksa nekadašnje američke ambasade. Njegovo lice, odnosno fasada prema Ulici kneza Miloša, kako najavljuju predstavnici izraelskih investitora, kompanija „Yossi Avrahami” i „Almogim holdings”, ostaće isto.

stanovi-zgrada

Kompromis između starog i modernog, rešenje koje podrazumeva očuvanje prednje fasade, napravljen je jer objekat, kao deo istorijske celine „Stari Beograd”, uživa prethodnu zaštitu pa je investitor morao voditi računa da ne naruši arhitektonsku vrednost tog prostora. Kako će budući stambeni kvart izgledati biće poznato krajem leta. Do tada će nedavno započeto rušenje kompleksa omeđenog ulicama Kneza Miloša, Sarajevskom i Vojvode Milenka biti završeno. Novi kompleks, prema jučerašnjoj najavi gradonačelnika Siniše Malog, trebalo bi da bude sagrađen za dve i po godine.

– Projekat će se sastojati od 260 luksuznih stambenih jedinica, oko 500 parking mesta i ostava, više od 5.000 kvadrata koje će pokrivati prodavnice… Kompleks će imati teretanu, bašte i obilje zelenila – kažu u firmi „KMR divelopment”, ćerki izraelskih kompanija koja gazduje ovim projektom.

Arhitektonsko rešenje povereno je stručnjacima iz Izraela i Srbije, a na izgradnji će, kažu, raditi isključivo srpske firme. Kako je prošle godine za naš list najavio Nir Makdasi, zastupnik izraelskih investitora, izvođač radova biće domaća građevinska firma „Energogrup”, manjinski partner u projektu.

Krajem leta u Kneza Miloša 54 biće otvoren centar za prodaju stanova.
Cena i dalje tajna

Cena po kojoj su izraelske kompanije „Yossi Avrahami” i „Almogim holdings” prošle godine pazarile zdanje na atraktivnoj lokaciji i dalje je tajna. Predstavnici ovih firmi nisu želeli da kažu za koliko novca je iz ruku Amerikanaca u njihovo vlasništvo prešao kompleks u Ulici kneza Miloša. Razlog za ovu tajnovitost je, objašnjavaju, to što su firme kotirane na izraelskoj berzi, pa zbog poštovanja tamošnjih procedura ni posle devet meseci, tvrde, sa tim podatkom ne mogu da izađu u javnost.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar