Leks specijalis za jeftine stanove?

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je to ministarstvo predložili donošenje posebnog zakona - leks specijalisa koji bi projekat izgradnje jeftinih stanova u Srbiji proglasio javnim interesom.

Mihajlović je rekla da će taj projekat učestvovati u rastu BDP-a sa dva do tri odsto, kao i da očekuje da se do kraja godine ili u prvih 10 dana januara postigne dogovor da jeftina stanogradnja bude proglašena javnim interesom.

"Tako biti ubrzana realizacija tog projekta", navela je Mihajlović, dodajući da bi taj projekat trebalo da traje tri godine i da je predviđena izgradnja dva miliona kvadrata za pripadnike policije, vojske i službi bezbednosti.

"Kada smo gledali stanje dokumentacije i imovinske odnose i kada smo shvatili da bi nam na to otišlo puno vremena predložili smo leks specijalis. To je predlog ministarstva, ne mora da znači da će biti prihvaćen, to je od važnog interesa i mislimo da bi tako taj projekat mogao najbrže moguće da se pokrene", rekla je Mihajlović.

Ona očekuje da do kraja godine ili u prvih 10 dana bude održana velika komisija sa premijerkom Anom Brnabić i drugim ministrima kada bi se donela odluka o leks specijalisu. Najavila je da će sutra ujutru biti održan sastanak radne grupe sa predstavnicima gradova i opština o lokacijama.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar