Kvadrat novogradnje na Novom Beogradu dostigao 3.000 evra

Cene novogradnje stanova u Beogradu su skočile i u pojedinim objektima koji su tek počeli da se grade su stanovi već prodati i postoji lista čekanja.

Vlasnica agencije Alka Kaća Lazarević je izjavila, koja je kao primer navela da za jednog klijenta pokušava da kupi dva trosobna stana na Novom Beograd u objektu koji je nedavno kao suinvestitor počela da gradi crkva, ali su tamo stanovi svi prodati.

„Reč je o objektu koji tek treba da se zida kod Novog Merkatora i rečeno mi je da su svi stanovi prodati i da u redu za kupovinu ima 135 klijenata“, navela je ona.

Prema njenim rečima, cene kvadrata u novogradnji su, kako je navela, nažalost porasle i to je dobar podatak za investitore ali ne i za građane kojima su primanja ostala na sličnom nivou.

Reč je,kako je objasnila, o trendu koji je počeo pre godinu dana a nagli skok se dogodio unazad šest meseci.

„Cene na NBG dostigle su i 3.000 evra. Belville se dugo prodavao, čak su i velike stanove prepravljali u manje a sada je već na 2.200 evra i teško može da se kupi. West 65 je kvadrat 2.500 evra, a A blok je takav bum da se čeka red ako hoćete nešto da kupite“, navele ja Lazaravić.

Što se tiče centra grada, tamo se ne gradi i uglavnom se kupuju stanovi stare gradnje. „Njihova cena je od 2.200 do 2.500 evra ali može da se nađe i 1.600 ili 1.700 evra, po realnim cenama“, kaže Lazarević.

Ona je navela da klijentima preporučuje da je sada takav trend da su cene skočile ali da može doći do pucanja tog balona jer se jako puno zida i premašiće u jednom momentu ponuda potražnju i cene će početi da padaju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar