Kvadrat 1.850 evra

Kvadrat stana u naselju Univerzitetsko selo koštaće 1.850 evra. Prodaja počinje danas, u devet ujutro, kad će svoja vrata zakazanim kupcima otvoriti prodajni paviljon u Ulici Jurija Gagarina, neposredno uz gradilište.

Na ovu cenu treba dodati porez od osam odsto tako da puna cena iznosi 1.998 evra za kvadrat. Onima koji kupuju prvi stan vraća se PDV pa im cena ostaje 1.850 evra za kvadrat kako piše Blic.
Za kupovinu stanova u Univerzitetskom selu vlada neviđeno interesovanje kupaca i medija. Od leta prošle godine, kad su radovi na Univerzitetskom selu dobili na velikom ubrzanju, čak 3.000 potencijalnih kupaca, obratilo se investitorima za informacije o tome kad će stanovi biti gotovi, koliko će koštati, gde i kad mogu da se kupe. Svi oni uredno su evidentirani i od sutra će biti pozivani na zakazane razgovore u prodajnom paviljonu.
- Nisu to sve budući kupci. Procenjujem da je među njima, oko 1.000 stvarno zainteresovanih. Međutim, sve njih ćemo kontaktirati, a i oni koji se do sada nisu javili mogu to da učine preko telefona, mejla, faksa... i biće pozvani - kaže Mihajlović.
On ističe da je ponuda od 1.858 novih stanova samo deset posto od ukupne trenutne potražnje za stanovima na tržištu nekretnina u Beogradu, ali ipak ne očekuje da će se ispred prodajnog paviljona ovih dana formirati redovi kupaca.
Naselje „Belville” sa svojih 200.000 kvadrata, na kojem u svakom trenutku radi između 2.500 i 3.000 radnika zaposlenih u desetak građevinskih firmi, najveći je takav projekat u regionu, a u Beogradu ga nije bilo od kraja 70-tih godina. Reč je o privatnoj investiciji „Hipo Alpe Adria Group” i „Delta real estate” vrednoj 220 miliona evra.
- Naselje se gradi za potrebe Univerzijade u Beogradu 2009. godine, ali je to ujedno i privatna investicija koja očekuje profit. Na ovom primeru pokazano je kako privatni i javni sektor mogu i treba da sarađuju - rekao je Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora „Hipo Alpe Adrija” banke a.d. Beograd.
Stanove nije moguće rezervisati osim predugovorom, kojim se plaća i kapara od 5.000 evra plus PDV (ukupno 5.400 evra).
- Ukoliko kupac odustane od kupovine, novac od kapare će mu biti vraćen - rekao je za „Blic” Zoran Komar, direktor prodaje „Blok 67 Associates”, dodajući da budući kupac ima rok od 45 dana da realizuje kredit i potpiše kupoprodajni ugovor. Ukoliko ne stigne u tom roku, stan se vraća na tržište.
Ipak, nisu svi stanovi „Belvila” dostupni tržištu. Komar je potvrdio da jedan deo neće biti pušten u prodaju, (340 stanova koje su zadržali akcionari) ali nije želeo da precizira koliko.

Prodajni paviljon
Prodajni paviljon u Ulici Jurija Gagarina imaće radno vreme od devet do 19 sati. U njemu će raditi tri prodavca nekretnina u jednoj smeni koji će moći da obave dva do tri razgovora za jedan sat. Sve informacije i zakazivanje poseta prodajnom paviljonu kupci mogu obaviti preko telefona 2090-770 ili mejlom na sajtu www.belville.rs
Uz njih, u paviljonu su konsultanti Hipo Alpe Adria banke koja nudi stambene kredite sa grejs periodom do usejenja, koje se očekuje u oktobru 2009. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar