KUPUJETE STAN? Evo nekoliko smernica da uštedite I VREME I NOVAC

Ako ste se već odlučili da kupite stan, evo nekoliko predloga, kako da prođete sa što manje gubljenja vremena oko opremanja i renoviranja stana.

Ukoliko je u pitanju stan u staroj zgradi, u zavisnosti od toga u kakvom je stanju, da li je delimično ili kompletno renoviran, zavisi i vreme ali i novac koji ćete potrošiti na sređivanje svog novog doma.

Već u startu, kada razgledate stanove, odmah možete i da procenite koliko ulaganja je potrebno. Obratite pažnju na podove, zidove, kupatilo, kuhinju, ali i na stolariju, eletričnu instalaciju kao i vodovodne cevi.Ukoliko želite da se spasite sve te muke, i gubljenja vremena druga opcija je uvek, kupovina stana u novogradnji. Nov stan je ipak - nov stan.

Sve što treba je da unesete svoje lične stvari, nameštaj, kuhinjske delove, posuđe, složite ormane i jednostavno počnete da živite bez mnogo opterećenja oko uređenja enterijera.

Novi stanovi su prednost i kada je u pitanju sama higijena zgrade (ne samo stana) i okoline. Uglavnom su novoizgrađeni stambeni objekti okruženi novim čistim i uređenim dvorištem, oni veći stambeni blokovi imaju čak i igralište za decu, parking prostor ili garažno mesto.

Važno je da uporedite i cene. Možda su stanovi u starijoj gradnji jeftiniji, mada to nije uvek slučaj. Ali uvek tu dodajte i sredstva koja treba uložiti u higijensko krečenje ili renoviranje takvog stana. Dok kod novogradnje, uglavnom ne postoji skoro pa nikakvo ulaganje. Eventualno možete da kupite neke nove aksesoare, ukrasne predmete ili slično.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar