Kupite “mini stan” za samo 7.000 do 10.000 evra

Da li je život moguć u 8 ili 10kvm?! Ako niste mnogo zahtevni i živite sami, a želite da se skućite, za vas su pravi izbor takozvani „mini“ stanovi. Kod nas su retka pojava, ali je na zapadu, npr u Francuskoj, ova pojava veoma rasprostranjena, jer cena kvadrata u Parizu dostiže i neverovatnih 40.000 evra!

Kod nas je situacija naravno drugačija, ali recimo novac koji biste u Beogradu potrošili za učešće za stan, možete da usmerite u kupovinu mini stana, a ako umete da organizujete svoj životni prostor u takvom stančiću možete smestiti sve što vam je potrebno za život.

Iako je bez diskusije konfornije živeti u velikom, prostranom stanu, i oni manji mogu da budu veoma lepi ako imate dovoljno mašte, vremena i volje da ih lepo sredite. Tako stan manji od 20 kvadrata, pa i onaj koji ima tek 10 kvadratnih metara, može da bude prostor u koji ćete moći sve da smestite. A najlepše od svega je što, novac koji vam je potreban za takav stan, čak i u centru Beograda, mahom ne prelazi 10.000 evra.

Mini stanovi – Beograd, Novi Sad, Niš, Jagodina…
U ponudi našeg portala, primera radi, možete naći mini stan na Telepu u Novom Sadu za svega 7.000 evra. Poređenja radi, toliko novca, potrebno vam je samo za učešće za kredit za stan od 35 kvadrata u Beogradu. Ovakvom investicijom, mogli biste da dobijete stan od 15 kvadrata, koji je odmah useljiv, ima TA grejanje, garažu i interfon, a reč je o novogradnji. Kako je naznačeno u oglasu, ova garsonjera je uknjižena, dvorišna, a stan ne zahteva veća ulaganja. Mada, na vama je da li želite da uložite malo više i ovaj prstor potpuno prilagodite svojim potrebama.

U Novom Sadu je u ponudi i mini stan od 12 kvadrata, cena – 8.500 evra. Reč je o nekretnini na Grbavici, centralnoj novosadskoj lokaciji, koja je uknjižena, ima telefon, garažu, odmah je useljiva, grejanje je TA.

Ponuda mini stanova je raznovrsna i u prestonici. Tako, recimo, u ponudi je mini stan od 12 kvadrata u Beogradu, na Karaburmi, u ulici Marijane Gregoran, po ceni od 8.000 evra.

U Zemun polju, recimo, možete za iste pare da kupite nešto veći stančić - od 16 kvadrata. Stan je u suterenu, renoviran, a ima telefon, kablovsku, internet... Kako je navedeno u oglasu „garsonjera u suturenu, komplet sređena i sa urednom dokumenatacijom za legalizaciju”.

U Nišu, za 7.000 evra može da se kupi mini stan od 18 kvadrata. Reč je o delu grada Pantelej, a stan je stara gradnja, uknjižen, odmah useljiv i u prizemlju.

Vlasnik koji je oglasio prodaju navodi da je reč o kući koja se sastoji iz dve garsonjere, od 22 i 18 kvadrata. Veća košta 9.900 evra. Dokumentacija je, tvrdi on, uredna, a infrastruktura funkcionalna, dok je kraj miran.

I Jagodina ima mini stanove. Tako jedan na Koloniji od 18 kvadratnih metara, košta 8.200 evra. Garsonjera je kompletno renovirana, ima hodnik, kupatilo, sobu, izdvojenu kuhinju… I sve to u 18 kvadrata. Vredi pogledati, zar ne?

Ako mislite da je život u mini stanu nemoguć, nemojte imati predrasuda. Ljudi koji umeju da se organizuju mogu sasvim lepo da žive u malom stanu.

Vlasnik “mini stana”: U 10 kvadrata imam sve
Stan ima 10 kvadrata i nalazi se u srcu Beograda, na Terazijama, a vlasnik ove nekretnine tvrdi da unutra ima sve što i bilo koji drugi veći stan.

“Tik pored ulaznih vrata smestio sam cipelarnik sa fiokarom. Odmah pored je i mini frižider, a na frižideru i televizor. Nemam šporet, već koristim rešo sa dve ringle”, priča ovaj vlasnik.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući dobroj organizaciji, u ovaj stan je stao i krevet, orman, te radni sto, kuhinjska radna ploča, sudopera, kuhinjski element. Kupatilo ima svega 1,5 kvadrata, ali ima WC šolju i kadu.

“Prostor se štedi tako što se kupuje nameštaj pravljan po meri. Uz malo vremena i uz dobar plan, i mali stan može lepo da se sredi. U stanu imam centralno grejanje, klimu, telefon i internet, a troškovi su mali. Treba li mi još nešto”, navodi on.

Nabavite delove koji se izvlače i uvlače
U Francuskoj je pre nekoliko godina predstavljen projekat “Kitoko studia”, koji je nazvan “devojačka soba“ sa ciljem da pokaže da se od najmanjeg prostora može izvući mnogo.

Tako su recimo, te sobe u Parizu, skockane, kako su dizajneri naveli, po konceptu “švajcarskog noža” – imate mnogo delova koji se izvlače i uvlače, čime se štedi prostor.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar