Kula “samo” 168 metara!

U Gradskoj upravi izložen deo atraktivnog i ambicioznog projekta "Beograd na vodi". Objekat na 42 sprata sa stanovima, hotelom, restoranom i vidikovcem.

Kula koja će se graditi u okviru projekta "Beograd na vodi", malo-malo pa se "skraćuje" za desetak metara. Tokom 2014. spominjana je njena visina od 220 metara, lane pre postavljanja kamena temeljca najavljivana je na "koti 200", a sada je na Javnoj prezentaciji u Gradskoj upravi osvanuo projekat visine 168 metara.

Kula, koju su projektovale firme "Energoprojekt" i DNEC Novi Sad, obuhvataće 47.000 kvadrata, ali će njena visina biti 168 metara. Ovo "futurističko" zdanje imaće parking na dva podzemna nivoa iznad kojih će se na devet spratova prostirati luksuzni hotel "St. Regis".

Na spratu koji će se naći između hotela i stanova biće smešteno tehničko osoblje, a od 12. do 37. etaže biće sazidana 222 stana. U pitanju su dvosobni, trosobni i četvorosobni apartmani čiji će vlasnici moći da posećuju i restoran koji će se nalaziti na 38. spratu.

Ceo naredni sprat rezervisan je za vidikovac sa kojeg će posetioci imati priliku da uživaju u pogledu na prestoničke reke, mostove i celokupnu panoramu Beograda.

Okolinu građevine ulepšaće trg sa zelenim površinama koji će izlaziti na pešačku stazu, a promenada će voditi do planiranog tržnog centra.

PRIMEDBE DO PONEDELjKA

Projekat je izložen pre nekoliko dana u Gradskoj upravi, a svi zainteresovani mogu da ga pogledaju i daju svoje primedbe i sugestije još u ponedeljak 7. marta.

AVALSKI TORANj

Najviša građevina u Beogradu je Avalski toranj sa 205 metara. Slede pilon Mosta na Adi (200 metara), zgrada "Ušće" (141), kula "Geneks" (135), "Beograđanka" (127)...

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar