Kuća za dan, jeftinija od montažne

Na Sajmu građevine u Beogradu inženjer Igor Carević će sagraditi kuću od sip panela za samo jedan dan i pokloniti je porodici iz Čačka kojoj je potreban dom.

Kuća će,u okviru akcije "Gradimo srcem" kompanije "Sip tehnolodži", biti sagrađena ispred hale 4 Beogradskog sajma i biće donirana u saradnji sa gradskim vlastima Čačka.

Igor Carević iz Novog Sada je na master studijama Građevinskog fakulteta, koje sam finansira radeći u Staroj Pazovi u fabrici SIP panela.

Bgnekretnine

Na sajmu će biti predstavljen novi sistem gradnje, koji je u harmoniji sa prirodom i pokazuje kako SIP paneli štede vreme i novac, saopštili su organizatori sajma.

SIP paneli su materijal budućnosti koji je u Srbiji dostupan tek godinu dana, dok se u Americi i Rusiji koristi od tridesetih godina prošlog veka, navodi se u saopštenju organizatora akcije.

To je unapređena vrsta gotovih građevinskih panela za montažnu gradnju sa ugrađenom izolacijom koja nudi sve prednosti multifunkcionalnosti i jednostavnog korišćenja uz pouzdanost i sigurnost gradnje.

Sastoje se od izolacionog materijala u sendviču između dve snažne obloge i u gradnji se međusobno povezuju drvenim gredama.

Po proračunima stručnjaka gradnja SIP panelima je povoljnija i jeftinija, košta svega trećinu klasnične masivne gradnje, a od montažne gradnje povoljnija je oko 30 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar