Krovni paneli koji štede

Novi materijali u graditeljstvu skraćuju rokove izgradnje, ispunjavaju visoke standarde zvučne i termoizolacije i otporni su na vatru.

Savremeno graditeljstvo podrazumeva pronalaženje novih materijala za podizanje modernih objekata. Investitori sve više zahtevaju da budu ispoštovani standardi koji podrazumevaju protivpožarnu zaštitu, termoizolaciju, zbog štednje energije, i, naravno, zvučnu izolaciju.

Pažljivo odabrani materijali ovakvih tehničkih karakteristika skraćuju rokove izgradnje objekata, omogućavaju visok stepen prilagodljivosti specifičnim okolnostima, obezbeđuju uklapanje u okolinu i vrhunska tehnološka rešenja. Pored toga, znatno uvećavaju vrednost nekretnine, čine je sigurnijom, pa time i investitore i poručioce zadovoljnijim.

Kako piše Politika, nedavno je u Šimanovcima otvorena fabrika „Trimo“ u kojoj će se na visoko automatizovanoj liniji proizvoditi vatrootporni paneli za oblaganje krovova i fasada.

Naročito su pogodni za izgradnju kod koje se zahtevaju vrlo visoki standardi otpornosti na vatru, redukcije zvuka i termoizolacije. Ovi paneli se sastoje od dva profilisana, pocinkovana i obojena metalna lima i konstruktivne izolacije od nezapaljive višeslojne mineralne vune klase A1. Sva tri sloja su povezana i čine složen element.
Zadovoljavaju najrazličitije arhitektonske zahteve, a odlikuje ih i savremen estetski izgled. Izrađuju se i nude u širokoj paleti boja i oblika, a postoji više načina montaže i veliki broj dodatnih završnih elemenata. Koriste se za različite vrste spoljnih fasadnih obloga, unutrašnjih pregradnih zidova i plafona i kao krovne obloge.

Prednost ovakvih krovnih panela je u tome što obezbeđuju protivpožarnu zaštitu, kvalitetnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Jednostavno i brzo se ugrađuju, imaju veliku nosivost, trajnost i jednostavno se održavaju.

Moguća je vertikalna i horizontalna montaža ovih panela na čelik i beton, a poseduju i dodatne delove: fasadni ugaoni elementi, opšivi vrata i prozora, a nude i kompletan skup rešenja za montažu krovnih svetlarnika, svetlosnih traka, kupola i ostalih vrsta zastakljenja.

„Trimo“ se u potpunosti bavi problemima građenja. Idejni nacrt, projektovanje, izrada i montaža čine kompletnu ponudu koju nude kupcima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar