Konkurs za stanove na jesen

Niš – Direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović izjavio je da se socijalni stanovi u naselju Duvaništu završavaju planiranom dinamikom tako da će već oktobra biti raspisanan konkurs za prodaju 52 stana.

„Uslovi konkursa biće određeni neposredno pre njegovog objavljivanja, ali je izvesno da će postojati dva osnovna uslova. Za kupovinu stana moći će da konkurišu samo žitelji sa područja grada Niša, i to oni koji nemaju nekretnine u našoj zemlji“, rekao je Stojanović.

On je podsetio da će lamela u Duvaništu imati ukupno 70 stanova, ali će 52 biti prodata, a 18 će se inajmljivati. Konkurs za izdavanje stanova prema Stojanovićevim rečima biće objavljen narednog proleća.

U Gradskoj stambenoj agenciji za sada ne saopštavaju po kojoj će ceni stanovi biti prodavani, odnosno izdavani, ali je izvesno da će ta cena biti značajno povoljnija od tržišne.

Izgradnja socijalnih stanova u Duvaništu koštaće ukupno 202 miliona dinara, a sredstva obezbeđuju zajedno grad i republika. U prethodnih par godina u naselju Duvaništu izgrađene su četiri lamele sa ukupno 140 socijalnih stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar