Konačno ključevi vlasnicima stanova u Ulici kneza Višeslava

Posle 12 godina čekanja, prva grupa od 40 vlasnika dobila je ključeve svojih stanova u zgradama u ulici kneza Višeslava na Čukarici.

Te zgrade pre 12 godina počeli su da grade Stankom i Delta legal, da bi ubrzo sve stalo, a sada su konačno završene modelom koji je predložila stečajna upravnica Stankoma i koji je podrazumevao sudsko i vansudsko poravnjanje uključenih strana.

Gradnja ovih zgrada počela je 2004. ali je 2007. sve stalo. Tada negde otkriveno je i da su neki stanovi duplo prodavani, a budući vlasnici prvi put shvataju da su prevareni i da možda stanove neće ni dobiti. Gradilište je praktično propadalo. 2011. godine, proglašen je stečaj i tada počinju pregovori Stankoma i Delta legala, da bi 2013. bili završeni sudskim i vansudskim poravnanjem koji je podrazumevao kompromis svih strana. Tri godine kasnije, prve zgrade su završene i prvi ključevi podeljeni.

Tako se došlo do prvih 40 stanova i 40 ključeva u 4 zgrade u blokovima 49B i 56A , a na jesen ključeve će dobiti još oko 150 vlasnika stanova u blokovima 57 i 48.

Oko 20% vlasnika nije pristalo na ovakav model i oni, kaže stečajna upravnica, sada čekaju povraćaj novca. Među vlasnicima ima i onih koji su u međuvremneu ušli u stanove i sami ih završavali i u sledećoj fazi rešavanja problema, kako kaže, na redu su i oni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar