Koliko koštaju najskuplje nekretnine u Srbiji?

Tržište Srbije je u poslednjih par godina doživelo veliki pad kada su cene nekretnina u pitanju. Ipak, kada pogledate cene najskupljih nekretnina zapitali bi se da li to stvarno tako, jer se ti iznosi mere stotinama, pa i milionima evra.

Retki su oni građani Srbije koji sebi mogu da priušte najluksuznije stanove u ponudi, čija cena često dostiže vrtoglave sume novca.Uprkos opštoj nemaštini, agenti tvrde da čak i najskuplje nekretnine na domaćem tržištu, za koje je potrebno izdvojiti više novca nego što većina građana zaradi za ceo život, imaju svoje kupce. Posrednici kažu da kupci najlepših nekretnina ne vole da se eksponiraju, a to su najčešće oni slojevi društva koji najviše i zarađuju, poput sportista, biznismena i estradnih umetnika. Oni su, najčešće, kako saznajemo, starosnog doba od 40 do 50 godina, a plaćaju – kešom.

Najskuplji stan u ponudi 1,2 miliona evra
Šta mislite, koliko košta najskuplji stan u ponudu na srpskom tržištu? Neverovatnih 1,2 miliona evra. Inače, reč je o stanu na Vračaru u Beogradu, površine 300 kvadratnih metara i sa čak 7 soba. Za ovaj iznos dobijate luksuz na svetskom nivou, sa najsupljim sistemima za grejanje i hlađenje, najskupljim podnim i zidnim oblogama i sanitarijom... Na drugom mestu je i poznata, elitna zgrada na Novom Beogradu, u kojoj stanove imaju i neki naši poznati sportisti, a nekretnina koja se prodaje je 5.0 penthaus koji se prodaje za milion evra.

Agenti za promet nekretnina, a koji su zbog osetljivosti ovog pitanja i politike poverljivosti u odnosu sa klijentima, rešili da ostanu anonimni, kažu da se mnoge od luksuznih i basnoslovno skupih nekretnina ne prodaju tako što ih vlasnici detaljno oglase, već se samo blago naznači da je reč o top nekretnini.

Luksuzni kvadrati, kako navode, najčešće su izgrađeni u prestonici Srbije – Beogradu. Reč je, naravno, o poznatim elitnim naseljima poput Senjaka, Dedinja, Vračara i Novog Beograda.

“Mahom su to zgrade manje spratnosti sa najmodernijom kvalitetnom opremom. One imaju i lepe terase, garaže, ali i saune, teretane”, priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, kupci su najčešće ti koji traže diskreciju i anonimnost, pa je i to jedan od razloga zašto se prodaje stanova vrednih nekoliko miliona evra, manje-više, skrivaju od očiju javnosti.

Cene kuća kao na Beverli Hilsu

Ako prvo pogledate cene najskupljih kuća, verovatno ćete pomisliti da se one nalaze na Beverli Hilsu i da pripadaju nekoj poznatoj ličnosti, jer iznosi dostižu nekoliko miliona evra.
Međutim, luksuzne vile koje koštaju po 3, 4, 5 miliona se nalaze u elitnim i rezidencijalnim delovima prestonice- na Dedinju i Senjaku.

Trenutno, najskuplja kuća u ponudi, a ujedno i najskuplja nekretnina nekretnina koja se prodaje u Srbiji je vila na Dedinju od 981kvm, koja se nalazi na placu od 22 ara, veoma luksuzna, sa bazenom i garažom za 5 automobila. Cena te kuće je neverovatnih 5.5 miliona evra!

Na drugom mestu je, takođe, vila na Dedinju, od 1000kvm, sa zatvorenim bazenom i saunom, a nešto je „povoljnija“ od prethodno navedene i košta 4.5 miliona evra.

I Novi Sad ima nekretnine koje vrede milione evra

Među oglasima za prodaju nekretnina mogu se naći luksuzni stanovi i van Beograda, a trenutno se takvi stanovi mogu naći u Novom Sadu, gde je cena vrtoglava, ali ipak jeftinija nego u Beogradu.
Evo i primera.

Zanimljiv je oglas u kojem se na prodaju nudi luksuzan stan u, kako je navedeno, najlepšoj ulici Novog Sada. Stan ima 352 kvadrata u kojima je smešteno sedam soba, a ima i tri garaže. Novosađanin prodaje tu nepokretnost za “tričavih” milion i trideset hiljada evra.

Ako vam se učini da je stan preskup, imajte u vidu da za isti taj novac, odnosno za nešto manje od milion evra, u Monaku možete da kupite tek garsonjericu od 17 kvadrata, u Hong Kongu od 20, a u Londonu 21 kvadrat.

U Monaku najskuplji luksuzni stan na svetu

Najskuplji luksuzni stanovi na svetu su u Monaku. To je pokazao i godišnji izveštaj konsultanske kuće Najt Frank, koji se bavi načinom života ultra bogataša. Oni su ove godine prikazali šta je u svetu moguće kupiti za milion dolara. Na drugom mestu je London, sa svojim „kraljevskim“ delovima Mejfer i Kensington, gde stanovi koštaju i po 30 miliona funti. Zatim dolazi Hong Kong i Moskva, dok je na četvrtom mestu liste ultra skupih gradova Njujork, gde za milion dolara može da se pazari prosečno oko 34 kvadrata luksuznog prostora.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar