Koliko koštaju garsonjere u centru Beograda, a koliko u gradovima bivše Jugoslavije?

Kako je trava u komšijinom dvorištu uvek zelenija, Srbi se najčešće pitaju kakav je standard, kvalitet života, plate u zemljama bivše Jugoslavije. Iz tog razloga uporedili smo cena stanova od oko 30 kvadrata u centru glavnih gradova naših komšija, sa cenama u centru našeg Beograda.

Zavirili smo u komšijino dvorište i dobili smo zanimljive informacije.

1. Garsonjera u centru Zagreba, Hrvatska - Naime, naš "sused" Zagreb ima prilično visoke cene stanova koji imaju kvadraturu od oko 30 kvadrata, bar za naš novčanik, s obzirom na to da moraju da izdvoje najmanje 77.000 evra, a taj iznos ide i do 90.000 evra.

Naravno da cena nekretnine zavisi od kvaliteta stana, zgrade, spratnosti. Verovatno da garsonjera od "samo" 77.000 evra ima "nisku" cenu, jer su potrebna dodatna ulaganja.

2. Garsonjera u centru Ljubljane, Slovenija - Ako ste mislili da je cena u Zagrebu paprena, podatak koji smo dobili sa sajta za nekretnine u Sloveniji će vas ostaviti bez teksta.

Naime, cene garsonjera u centru ovog glavnog grada idu do nestvarnih 150.000 evra, za potpuno istu kvadraturu kao u Zagrebu.

Naravno, može da se nađe stan i po povoljnijoj ceni, ali najjeftinija garsonjera ima vrednost od 85.000 evra.

3. Garsonjera u centru Skoplja, Makedonija - U centru ovog grada trenutno u ponudi nema puno garsonjera, tačnije stanova od oko 30 kvadrata, ali na osnovu onoga što se nudi vidimo da ni ovde cene nisu niske, ali su niže nego u prethodna dva grada. Svakako da su nama ove cene dostupnije.

Naime, garsonjera od oko 30 kvadrata u ovom gradu može da se kupi za 70.000 evra.

4. Garsonjera u centru Podgorice, Crna Gora - Kad smo zavirili u dvorište ovog komšije, primetili smo da su ovde cene daleko jeftinije nego što su u gradovima koje smo pominjali.

I kod njih cena varira u zavisnosti od sprata, kao i od stanja u kome se stan nalazi, ali su nama ove cene približnije.

Naime, cene se ovde kreću od 35.000 evra pa do 43.000 evra, što je tri puta manja cena nego u Ljubljani.

5. Garsonjera u centru Banja Luke, Republika Srpska - U ovom gradu su cene slične kao u Podgorici.

Za kupovinu stana od 34 kvadrata u ovom gradu, morali bi da izdvojite oko 36.000 evra, a cene idu do 39.100 evra. Nakon cena koje smo videli u Zagrebu i Ljubljani, ovo deluje kao primaljiva ponuda.

Banjaluka od svih komšija ima najniže cene garsonjera.

6. Garsonjera u centru Sarajeva, Bosna i Hercegovina - Najniže cene garsonjera su u ovom glavnom gradu koji je ranije bio jedan od gradova Jugoslavije.

Na osnovu podataka koje smo dobili preko sajtova koji se bave prodajom nekretnina, najniža cena garsonjere u Sarajevu je 27.000 evra, a najviša je 34.300 evra, što je pet puta manja cena nego u Ljubljani.

Ljubljana, na osnovu ovih podataka ima najviše cene garsonjera kohe se nalaze u samom centru grada.

7. Garsonjera u centru Beograda, Srbija - Nakon cena garsonjera u centru gradova bivše Jugoslavije, možemo reći da se Beograd nalazi u "zlatnoj sredini", s obzirom na to da se cene kreću između 49.000 i 77.000 evra, u zavisnosti od kvaliteta stana, same zgrade, spratnosti i drugih karakteristika koje određuju vrednost nekretnine.

Beograd nije ni najskuplji ni najjeftiniji, to je zaključak do koga smo došli nakon što smo zavirili u "dvorišta" naših suseda.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar