Koji su uslovi za socijalni stan

Izgradnjom socijalnih stanova u Veterniku biće obezbeđen dom za 276 porodica, a ukoliko Grad dobije sredstva za koje je u dogovoru sa Komesarijatom za izbeglice konkurisao kod Banke za razvoj Saveta Evrope, biće izgrađena još 152 takva stana u Futogu.

Uslov za njihovo dobijanje je nerešeno stambeno pitanje, kao i to da zainteresovani nemaju drugu imovinu.

Konkurs za stanove u Veterniku je završen. Komisija trenutno radi na dopuni nepotpunih prijava.

"Očekujemo otprilike negde do petnaestog možda do kraja septembra da završimo to. Nakon toga ćemo ići u dalji proces u smislu bodovanja. Očekujem neku preliminarnu rang listu, ne bih da licitiram zaista, ali neku preliminarnu rang listu do sredine oktobra", kaže za RTV Žarko Mićin, predsednik Komisije za rešavanje stambenih pitanja izbeglih lica.

U Zrenjaninu je prošle godine izgrađeno deset socijalnih stanova, a gradonačelnik Čedomir Janjić, kaže da će pokušati da sa Vladom Srbije i pokrajinskom administracijom napravi zajednički projekat za nove stanove.

"Mesta ima, infrastruktura je spremna, Grad je spreman u tom delu da ulaže, fali nam novac za izgradnju i mislim da ćemo naći zajedničko rešenje, jer očigledno je potrebno da imamo i takve vrste stanova", objašnjava gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

U Staroj Pazovi takođe se grade stanovi, čija će cena biti najviše 600 evra po kvadratnom metru. Završeno je 30 stanova, od kojih su samo četiri slobodna, dok je za proleće naredne godine planirana izgradnja još 30.

"Prednost pri kupovini ovih stanova imaju građani opštine Stara Pazova koji nemaju rešeno stambeno pitanje, odnosno, prvenstveno samohrani roditelji, mladi bračni parovi. Zgrada je plaćena i projektovana po najsavremenijim standardima projektovanja i građenja", rekao je Mario Kvržić, zamenik direktora opštinske Stambene agencije.

U Staroj Pazovi savetuju zainteresovanima da se već u januaru raspitaju za vreme objavljivanja konkursa za narednih 30 stanova, jer za njih vlada veliko interesovanje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar