Kikinda: Stanovi skoro spremni

Nastavlja se izgradnja stanova u Bloku C-2 u Kikindi, a u ovoj sezoni se planira useljenje u prvu zgradu, od predviđenih šest u bloku.

Član Opštinskog veća za komunalnu infrastrukturu Milivoj Linjački izjavio je da se dobijanje upotrebne dozvole za objekat sa 15 stanova i dva poslovna prostora, očekuje za mesec i po dana, a na osnovu toga će Opštinsko veće moći da donese odluku po kom osnovu će se raspoređivati stanovi.

- Ove godine su odobrena i dobijena sredstva iz Republičke agencije za stanovanje koja je subvencionisala izgradnju nove lamele koja će imati osam stanova i dva poslovna prostora. Očekujemo da izgradnja otpočne u toku leta, kada pribavimo svu dokumentaciju – dodao je Linjački.

Linjački kaže da u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice lokalna samouprava vodi kontinuiranu brigu o izbeglim licima, tako da se sprovode tri programa za stambeno zbrinjavanje izbeglica. Predviđen je početak izgradnje 25 stanova namenjenih izbeglicama i raseljenim licima iz ratova 90-tih godina. Linjački očekuje da će u toku proleća biti završen projekat i pristupiće se pribavljanju dokumentacije za početak gradnje te zgrade.

Drugi program se ogleda u kupovini seoskih kuća. Visina sredstava za svaku porodicu koja stiče pravo je 9.500 evra i još 1.500 evra za kupovinu uređaja za domaćinstvo neophodnih za normalan život. Takođe se realizuje i program kupovine građevinskog materijala za izbeglice.

- U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice obezbedili smo onoliko sredstava koliko ima potencijalnih korisnika za ovaj vid zbrinjavanja – kaže Linjački.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar