Kako kupiti svoj prvi dom?

Kupovina kuće je jedna od najvažnijih kupovina vašeg odraslog života. Dakle, želećete da budete sigurni da ste zaista spremni.

Evo tri koraka koji će vam pomoći da to učinite:

Sortiraje svoj novac

Prvo i najvažnije, sredite svoje finansije pre nego što počnete da tražite svoj dom iz snova. To pre svega znači razumevanje vašeg ukupnog prihoda i onoga što može da kupi.

Opšte pravilo, prema stručnjacima, je da trošite ne više od 30 do 38% vašeg mesečnog prihoda na troškove stanovanja.

Ispazarite i dobar kredit

Pošto je kuća prilično velika kupovina, verovatno će vam trebati kredit, a postoji širok spektar opcija koje možete izabrati. Razgovarajte sa profesionalcem pre nego što kupite dom kako biste proverili sve opcije i odredili ono što možete da pokrijete.

Verovatno je dobra ideja da se držite osnova. Najčešća vrsta kredita je fiksna kamatna stopa na više godina - obično od 15 do 30. Glavna prednost fiksne stope je konzistentnost, što znači stalna plaćanja u toku trajanja kredita.

Pronaći dom

Konačno je vreme da kupujete svoj dom iz snova. Kada gledate kuću, ili stan, ostavite malo vremena da se upoznate sa mestom i znajte da dok kupujete, samo zato što ste dali ponudu ne znači da ste obavezni da kupite taj dom.

Ako pronađete nekih problema sa budućom kućom, obavestite prodavca i zatražite popust. Poslednja stvar koju želite je imovina sa puno problema koje niste očekivali.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar