Kako da odvojite kuhinju od dnevne sobe

Poslednjih godina trend je da kuhinja, trpezarija i dnevna soba budu u otvorenom prostoru, bez vrata koja bi ih delila. Bilo da pratite modu ili da veličina stana diktira takav raspored, možda ponekad poželite da vizuelno odvojite kuhinju i trpezariju od dnevne sobe. U tom slučaju, na raspolaganju vam je nekoliko rešenja.

sofa

*Pokretna vrata - Odlično rešenje ako volite otvoren prostor, a istovremeno ne želite da gosti gledaju prljave sudove nakon večere su vrata koja po potrebi otvarate i zatvarate. Ako izaberete staklena vrata, dobićete i bonus svetlo.

*Zavesa - Neće vam pomoći kad su u pitanju mirisi, ali hoće ako poželite malo privatnosti. Zavese su jednostavan i najjeftiniji način da razdvojite dve prostorije. U zavisnosti od efekta koji želite da postignete, birajte providne ili neprozirne tkanine. Kao i vrata, po potrebi ih možete skloniti tako što ćete ih zavezati vrpcom, čime dobijate elegantan izgled.

*Polica - Ako želite trajnije rešenje, a da to ipak ne bude pregradni zid, police koja idu do vrha plafona su idealna opcija. Mogu biti otvorene ili zatvorene, a dekorišite ih knjigama, vazama, fotografijama, posuđem. Ako ipak želite da imate pogled na kuhinju, izaberite niže komode ili ormariće.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar