Kada ili tuš kabina?

Sređujete kupatilo, a i dalje niste sigurni da li želite kadu ili tuš-kabinu? Halo oglasi nekretnine vam predstavljaju prednosti i mane u oba slučaja.

Najbitniji faktor kada donosite odluku je kolikim prostorom u kupatilu raspolažete. Ukoliko imate malo kupatilo, bolje rešenje su, naravno, tuš-kabine kako bi uštedeli prostor. To je vrlo praktično s jedne strane, ali s druge i komplikovano, ako recimo imate malo dete. U tom slučaju vam je potrebna tuš kabina koja ima ugrađeno sedište za decu. Tuš kabine danas različito izgledaju, od onih klasičnih, pa sve do kabina koje umesto klasične podloge imaju samo pločice ili neku drugu vrstu kamene obloge. To je nešto zahtevnija varijanta prilikom ugradnje jer se mora, prethodno, posebno dobro uraditi hidroizolacija poda, kakose ne bi desilo da voda prođe kroz podlogu i okvasi plafon od komsije. Ukoliko imate nešto više novca na raspolaganju, ima i skupljih modela tuš kabina, a one mogu da budu osvetljene, da imaju radio, različite masažere, priključke za telefon...

Nekada uobičajen izbor u svim kupatilima, danas, kada može biti i luksuz, jer ih ima u različitim oblicima, veličinama od kojih dosta zavisi i cena, a mogu biti akrilne, livene i, najskuplje, porcelanske. Najpopularnije su pravougaone, jer se lako ugrađuju, a skuplje varijante imaju i opciju đakuzija.

Oni što ne žale para, a ni prostor im ne manjka, mogu da razmisle da ubace staklenu kadu. S druge strane, ako imate manje prostora u kupatilu, ali nikako ne želite da odustanete od kade, za vas je pravi izbor ona koja je sužena samo na jednom kraju.

Zavisno od toga šta želite od tuš kabine ili kade, cene za osnovne modele se kreću između 100 i 300 evra, dok one lukzuzne varijante mogu koštati i po nekoliko hiljada evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar