“Jugoslavija” dobija dve kule od po 140m

Hotel visoke kategorije iz lanca "Kempinski", sa dve kule visoke spratnosti kao deo stambenog i poslovnog kompleksa, biće izgrađen u Bloku 11 u Zemunu.

1336892689567811675d15e828053829_w640

To je predviđeno Planom detaljne regulacije koji je usvojila Skupština grada.

Plan detaljne regulacije Bloka 11 obuhvata područje gde se nalazi nekadašnji hotel "Jugoslavija", prostor između Bulevara Nikole Tesle, Keja oslobođenja i ulica Goce Delčeva i Aleksinačkih rudara u Zemunu.

Prostor gde će biti izgrađen hotel visoke kategorije iz lanca "Kempinski", sa dve kule visoke spratnosti kao deo stambenog i poslovnog kompleksa, nalazi se van zone centra Zemuna i Novog Beograda, u okviru urbanističke celine poznate kao "Prvobitni Novi Beograd".

Kada je izgrađen 1960. godine, hotel "Jugoslavija" je bio najveći i najmoderniji u tadašnjoj SFRJ, sa 1.500 prostorija, dva restorana i pratećim sadržajima.

Postojeći objekat hotela biće potpuno renoviran i modernizovan, s dozvoljenom spratnošću do osam spratova, odnosno 36 metara.

Severna kula, maksimalne spratnosti P+33, odnosno 140 metara visine, u produžetku Goce Delčeva, namenjena je za poslovne i komercijalne sadržaje, a Južna kula, iste spratnosti u produžetku Aleksinačkih rudara, predviđena je za stanovanje visokog standarda.

Planom je predviđeno očuvanje i oplemenjivanje svih zelenih površina, kao i izgradnja dodatne, treće pešačke i biciklističke staze.

Odbornici su usvojili i planove detaljne regulacije za deo industrijske celine "21. maj" u Rakovici i pijace u naselju Medaković.

Usvojene su i odluke o izradi planova detaljne regulacije za kompleks Novog groblja na Zvezdari i za komercijalnu zonu između saobraćajnice T-6 i ulica Cara Dušana i Banatske u Zemunu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar