Još 17 dana do kraja legalizacije

Čačak - Rok za završetak nelegalno izgrađenih objekata ističe 27. novembra i neće biti produžavan, ali će započeti popisi moći da se završe do kraja godine, a najkasnije u januaru, rečeno je na sastanku načelnika Moravičkog upravnog okruga sa predstavnicima gradske uprave grada Čačka i opštinskih uprava Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

Na sastanku sa načelnikom Moravičkog upravnog okruga, Slobodanom Jolović, koji prati rad loklanih uprava na poslovima ozakonjenja objekata, predstavnici grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani izneli su neka svoja zapažanja koja im otežavaju i usporavaju rad kao što su: veliki broj porodičnih stambenih objekata izgrađenih u zaštićenim zonama, kasno objavljen satelitski snimak, nerešeni imovinsko-pravni odnosi, mali broj zaposlenih i sprečavanje popisa objekata od strane vlasnika.

Jolović je rekao da svi oni koji ispunjavaju propisane uslove treba da dobiju rešenje što pre, odnosno da najveći broj naših građana koji su u postupku ozakonjenja i okončaju započete postupke upisom javnih nepokretnosti u javnu knjigu o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima.

Zaključeno je da gradske i opštinske uprave, načelnici organa za ozakonjenje i rukovodstva lokalnih samouprava u oba okruga, inteziviraju aktivnosti na ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata a Ministarstvo građevinarstva i državne uprave, preko načelnika upravnih okruga, vršiće nadzor nad sprovođenjem Zakona od strane lokalnih samouprava i pružiće svu neophodnu stručnu pomoć i podršku u toku primene i dati saglasnost za prijem jednog broja radnika koji će ubrzati aktivnosti na poslovima ozakonjenja kako bi oni bili završeni najdalje za nekoliko godina.

Načelnik Moravičkog upravnog okruga do kraja meseca organizovaće sastanak u Čačku sa Darinkom Đuran, pomoćnikom ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, inače mentorom za primenu Zakona, građevinskim inspektorima i odgovornim radnicima na poslovima ozakonjenja iz sve četiri lokalne samouprave.

Na području Moravičkog upravnog okruga, do sada su podneta 33.184 zahteva za legalizaciju objekata do stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju i popisano 21.098 nakon toga. Ukupno 54.912, od čega u Čačku 38.358, Gornjem Milanovcu 7.622, Ivanjici 4.466 i Lučanima 5.317.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar