Iznajmljivanje stanova: Iste cene garsonjera u Beogradu i Novom Sadu

Traži se da stan poseduje internet, a poželjno je i da grejanje može da se plaća prema potrošnji.

Budući da je do početka novog semestra na fakultetima ostalo još mesec dana, traženje stanova za najam u punom je jeku.

U Beogradu za garsonjeru na dobro povezanoj lokaciji moraće da se izdvoji minimum 150 evra, koliko će akademci plaćati za sličan stan u samom centru Novog Sada.

Kako navode u jednoj od agencija, studentima je prioritet da stan bude što bliže fakultetu. Kada je u pitanju Beograd, ukoliko je cena previsoka, akademci biraju stan u nekom od naselja koja su dobro povezana sa centrom. Traži se da stan poseduje internet, a poželjno je i da grejanje može da se plaća prema potrošnji.

Na Voždovcu, gde se nalazi nekoliko fakulteta, velika je ponuda stanova, pa se tako mogu naći manji, po ceni od 150-200 evra, dok je za one veće od po 90 ili 100 kvadrata potrebno izdovojiti od 400 evra.

Studenti dobro poznaju svaku kalkulaciju, pa se nekada odlučuju upravo za veće stanove, jer kada se kirija podeli, to bude povoljnije za njih. U Rakovici, koja je prilično udaljena od većine fakulteta, takođe postoji velika ponuda pristupačnih stanova. Jednosobni stanovi kreću se od 150 do 200 evra, na Miljakovcu se može naći i povoljnije.

U Novom Beogradu, prema rečima studenata, nije lako pronaći povoljan stan. Za život u ovom naselju potrebno je izdojiti od 300 evra. Najpovoljniji su stanovi oni oko Fontane, Starog Merkatora.

U centru grada mogu se pronaći manji stanovi, koji koštaju oko 300 evra. Najskuplji su oni na Dorćolu, Zelenom vencu, Terazijama i oko Beograđanke, a vlasnici kao osnovnu prednost ističu to što vam prevoz gotovo nije potreban.

Cene stanova u Novom Sadu znatno su niže. U centru grada potpuno opremljena garsonjera se može naći za oko 150 evra, dok je za dvosoban stan potrebno platiti od 240 do 270 evra. Komforniji stanovi mogu se naći na keju, naseljima Detelinara i Liman - od 220 do 300 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar