Izgradnja stanova za pripadnike bezbednosti

Lokacije za izgradnju 20.295 jeftinih stanova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju, već su određene i njihova izgradnja mogla bi da počne u prvoj polovini 2018. godine.

Kada je reč o Kragujevcu predložena lokacija je naselje Denino brdo, gde će se graditi stanovi za potrebe pripadnika snaga bezbednosti.

U Kragujevcu, stambene potrebe za pripadnike snaga bezbednosti Republike Srbije su 533 stambenih jedinica.

Predložena je lokacija naselja Denino brdo i to je jedina lokacija, na kojoj je moguće izgraditi 80 hiljada kvadrata stambenog prostora.

Kada je reč o programu izgradnje stanova po povlašćenim uslovima iz projekta državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, Kragujevac je odmah reagovao.

Zemljište površine 20,5 hektara koje je u vlasništvu grada, usvajanjem plana detaljne regulacije „Denino brdo“ pripremiće se za brzo izdavanje građevinskih dozvola.

U planu je izgradnja 1090 stanova, u proseku od 60 kvadrata. Ovi kvadrati moći će da se kupe na kredit, za koje će biti potrebno 10 odsto učešća. Namenjeni su za pripadnike vojske, policije i službe bezbednosti.

Granica plana u Kragujevcu je određena ulicama Vladimira Rolovića, Belodrimskom, Šestog puka, Sime Markovića, Božidara Maslarića, Franša Deperea i Cvetnom ulicom.

Kako su ranije najavili najviši državni zvaničnici stanovi po povlašćenim uslovima gradiće se u šest gradova Srbije, a prosečna cena kvadrata biće oko 500 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar