Izgradnja luksuznog kompleksa Kalemegdan park nastavlja se u 2019. godini?

Poslovna kula Ušće dva, šoping mol na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve i biznis centar Navigator dva u Novom Beogradu ovogodišnji je het trik Petra Matića, vlasnika MPC Propertiesa. Ovaj investicioni ciklus težak više od 200 mil EUR ponovo je lansirao Matića u sam vrh srpskog tržišta nekretnina.

Kako saznaje Politika, sledeće godine MPC Properties konačno će početi i da gradi ekskluzivne apartmane Kalemegdan park na korak od pešačke zone Knez Mihailove ulice i spomenika kulture od izuzetnog značaja Beogradske tvrđave.

Ta prestižna lokacija na čekanju je duže od decenije. Novi projekat u centru grada sa ekskluzivnih 20 stanova od po 150 kvadratnih metara u budućoj četvorospratnici i dva penthausa na povučenom spratu MPC Properties poverio je domaćoj arhitektonskoj firmi Bureau Cube Partners.

– Urađeno je novo idejno rešenje sa urbanističkim projektom i pribavljeni su lokacijski ulovi za izgradnju Kalemegdan parka. Zahtev za izdavanje građevinske dozvole je podnet i u tom postupku stara građevinska dozvola biće poništena – kaže izvor upućen u ovaj projekat vredan oko 14 mil EUR.

Na tom kompleksu između ulica Uzun Mirkove, Kralja Petra, Gospodar Jevremove i Tadeuša Košćuška, Bureau Cube Partners sarađivao je sa internacionalnom arhitektonskom kompanijom Chapman taylor ovog puta iz Diseldorfa.

Taj arhitektonski studio iz Milana najpre je uradio enterijer i deo fasade šoping centra Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina, a potom je ogranku iz Praga poverena izrada idejnog rešenja za poslovnu zgradu Ušće dva visine oko 104 metra i 22 sprata.

"Čepmen Tejlor" iz Diseldorfa potpisuje i moderan dizajn šoping mola od 44.000 kvadratnih metara za izdavanje koji se zida na mestu "Industrije precizne mehanike" na Zvezdari. Taj šoping mol iste je površine kao i "Ušće".

"Kalemegdan park", stambeno-poslovno zdanje, imaće oko 12.000 kvadrata, a njegovi aduti osim lokacije su i fitnes klub, bazen, igraonica za decu, bar, dnevna soba sa salom za konferencije, privatno dvorište…

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar