Izdate stan za Egzit i imate 800 €

Novi Sad - Izdavanje stanova pred Egzit kulminira: bandere, oglasni prostori i društvene mreže preplavljeni su ponudama.

Građani računaju da će u tih nekoliko dana uspeti da zarade bar prosečnu platu. Ima i onih koji računaju da će, ustupanjem stana za četiri dana, uspeti da dobiju 800 evra.

Hoteli i hosteli većinom su rezervisani, a Novosađani grabe poslednji trenutak da iznajme svoje stanove onima koji će na festivalu boraviti od 10. do 13. jula. Stanodavci traže od 10 do 30 evra za noć po krevetu. Jednodnevno iznajmljivanje stana košta od 70 do 200 evra. Tako će neki Novosađani za četiri dana Egzita zaraditi 800 evra.

"Izdao sam stan tokom Egzita još početkom godine, jer imam stalne goste. Nisam kao većina ljudi koji uzimaju 25 evra za krevet, nego već godinama tražim 10 evra. Bitnije mi je da se družim i upoznam ljude sa svih kontinenata. Tako sam jedne godine u stanu imao čak 13 osoba. Ove godine imaću devet gostiju, a pare će mi poslužiti kao džeparac za more", kaže Zoran Dević, menadžer po zanimanju i administrator Fejsbuk stranice "Izdavanje stanova za vreme Exita“

Novosađanin Ognjen Marković u festivalskim danima odlazi iz grada. Vikendicu na Mišeluku iznajmljuje desetočlanoj irskoj ekipi za 700 evra već tri godine, a njegov stan u gradu još čeka na goste.

"Ne zanima me više festival. Pokupim ženu i dete iz stana u Mičurinovoj i odem u Begeč kod roditelja, pa za ta četiri dana zaradim pristojnu platu koju inače ni na poslu nemam", kaže Marković.

Dvadesetak hostela je većinom bukirano. Sanja Dražić, vlasnica jednog od njih, kaže da ima nekoliko slobodnih mesta, ali da će za nedelju dana i ona biti popunjena. A cene smeštaja su duplirane, pa krevet u tih nekoliko dana umesto 10 evra košta 20.

"Ranijih godina smo imali većinom Engleze i Australijance, a bili smo bukirani već u januaru. Sada nam dolaze uglavnom Hrvati, Italijani i Bosanci", kaže Sanja Dražić.

Hoteli neće menjati cene usluga, pa će noćenje, u zavisnosti od željenog luksuza, koštati od 30 pa do 150 evra.

"Hotel “Novi Sad” je za sada rezervisan 80 odsto, što je oko 180 gostiju", rekla je Mirjana Glišić, šef recepcije. Ona dodaje da je slična situacija i u ostalih tridesetak hotela u gradu.

Cene smeštaja:

- Noćenje u stanu 10-30
- Iznamljivanje celog stana 70-100
- Noćenje u hostelu 20
- Noćenje u hotelu 30-150
*cene u evrima

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar