Izbor sobne biljke – dekorativni elemenat nameštaja

Sobne biljke mogu da budu interesantan dodatak nameštaju. Ali, pri izboru sobnih biljaka za dom moramo uvek da imamo u vidu materijale od kojih je nameštaj izrađen.

Drveni nameštaj se povezuje uvek sa prirodom i toplinom. Uz ovaj nameštaj dobro se uklapaju fikus, juka, palma, paprat i biljke puzavice. Sa ovim sobnim biljkama stvorićete topao, udoban, prirodan ambijent u enterijeru doma.

Retan nameštaj može biti dobar izbor za skoro svaku sobu u domu. Da biste dobili divan tropski izgled enterijera i opuštajući ambijent možete da nabavite viseće sobne biljke puzavice, kao što je na primer hoja ili "voštani cvet", da unesete saksije ili vaze sa tropskim cvetovima kao što su, na primer, orhideje. Palme su uvek odličan izbor za kreiranje ovakvog enterijera.

Kožni nameštaj daje elegantan i sofisticiran izgled domu. Ako je nameštaj crne ili tamno braon boje stavite zelene sobne biljke da bi dodali boju i osvetlili prostor. Naročito su dobre veće sobne biljke kao što su palma, fikus, dracena.

Ako volite ravne ili nežne forme čelika, stakla, mermera ili lakovano drvo nabavite biljke sa velikim uskim lišćem, kao što su sanseverija ili biljke sa izreckanim lišćem kao što je monstera. Dracena, orhideja ili guzmanija, koje imaju usko lišće i prelepe cvetove ovde izgledaju divno.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar