Idealna prilika: Novogradnja jeftinija i 120 EUR

Podgorica -- Prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u drugom kvartalu ove godine na crnogorskom tržištu je niža za 81 evro nego u prva tri meseca.

Tada je u proseku iznosila 1.162 evra.

Prema preliminarnim Monstatovim podacima, prosečna cena kvadratnog metra u Podgorici je od aprila do kraja juna iznosila 1.021 evro i bila čak 122 evra niža nego u prvom kvartalu.

Razlike u prosečnim cenama kvadrata stana u novogradnji u znatnoj meri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje, koja je namenjena potrebama crnogorskih državnih institucija, organizacija i preduzeća i podrazumeva prodaju po povoljnijim uslovima.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti znatno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti viša”, objašnjavaju u Monstatu.

Od aprila do kraja juna, za kvadrat stana na Crnogorskom primorju trebalo je da se izdvoji 1.433 evra, dok je u prvom ovogodišnjem kvartalu ta cena bila niža 78 evra.

“U centralnom regionu kvadrat u novogradnji je u drugom kvartalu u prosjku koštao 560 evra, dok je na severu njegova cena bila 900 evra”, istaknuto je u preliminarnim podacima Monstata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar