I “Sarajevo na vodi” čeka prve stanare, kupci samo Arapi

Nekretnine u novom naselju kraj Sarajeva kupuju Arapi koji tu ne žive, ali žele da imaju nekretninu u BiH.

Projekat izgradnje luksuznog naselja Golden Hills Bosnia u blizini Sarajeva počeo je krajem prošle godine, a prvi meštani će se za 10 meseci useliti u svoje atraktivne kuće kod Tarčina.

"Završili smo 60 odsto izgradnje. Proteklih dana radimo brzim tempom, koliko nam to vremenski uslovi dozvoljavaju. Trenutno nemamo nikakvih problema i sve teče svojim tokom", kazao je za Klix

Burcu Uygur, direktor je švajcarsko-turske kompanije Dido Group koja vodi projekt izgradnje naselja vrednog četiri miliona evra. Prvi kupci, uglavnom Arapi, već su rezervisali svoje vile u luksuznom naselju. Uygur govori kako su tome poprilično doprineli angažmani njegove firme na sajmovima u Dubaiju i Kataru.

"Obišli smo dosta sajmova gde smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine. Na tim okupljanjima primetili smo zanimanje Arapa za BiH. Jako ih zanima što se dešava u ovoj zemlji, ali to ne možemo tako lako prebaciti na prodaju. Naime, kada im ispričamo šta sve treba da naprave kako bi imali nekretninu na svoje ime u BiH, odmah se povlače. Arapi u Turskoj mogu da kupe kuću na svoje ime bez problema, a procedure s papirologijom u BiH su duge i naporne".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar