Hrvatska: Rajfajzen nudi jeftine stanove

Rajfajzen banka u Hrvatskoj (RBA) je početkom ove sedmice ponudila 555 stanova na prodaju u više hrvatskih gradova s popustom od 10 do 29 odsto.

Stanovi se nude uz sniženu fiksnu kamatu od 5,5 do 6,25 odsto u prve dve godine, a RBA je tu akciju pokrenula u saradnji sa 25 građevinskih kompanija i dva domaća proizvođača nameštaja.

Stanovi koje je RBA ponudila na prodaju deo su od ukupno 1.329 stambenih jedinica čiju je izgradnju ta banka finansirala poslednjih meseci, a cena kvadrata u njima snižena je na 950 evra za kvadrat, koliko košta stan u Županji, pa do najviših 3.150 evra za kvadrat u Cavtatu.

Član Uprave RBA banke Mario Žižek kaže da je banka tim projektom želela da podstakne promet nekretninama koji je usled ekonomske krize sveden na minimum.

Analitičari RBA veruju da će ova akcija pokrenuti tržište, ublažiti dugoročne efekte poremećaja na tržištu nekretnina i pružiti podršku građevinskim kompanijama i industriji opremanja stanova. Banka će omogućiti i prlagođavanje mesečne rate trenutnim mogućnostima građana.

Već prvih dana akcije filijale te banke su zabeležile nekoliko stotina poseta zainteresovanih građana koji su se raspitivali za uslove kreditiranja i sasvim konkretne stanove.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar