Hiljadu “gradskih” stanova do polovine 2012.

Izgradnja hiljadu neprofitnih stanova, koja se finansira iz budžeta grada Beograda, biće završena u prvoj polovini 2012. godine, najavio je direktor Agencije za investicije Marko Blagojević. On je podsetio da je na osnovu odluke Skupštine grada najpre izgrađeno i useljeno hiljadu stanova, a potom je raspisan konkurs za još toliko stambenih jedinica.

"Dosad je završeno i useljeno 98 stanova na uglu Vojvođanske i ulice Jurija Gagarina. Do kraja ove godine još 92 stambene jedinice biće završene, deo stanova gradiće se i tokom čitave sledeće godine, a završetak projekta planiran je za prvu polovinu 2012", kazao je Blagojević za Beoinfo.

On je napomenuo da je rang-lista vlasnika stanova već poznata na osnovu konkursa raspisanog pre nekoliko godina i da su lokacije stanova u Vojvođanskoj ulici (blokovi 61 i 63) i u naselju Dr Ivan Ribar. Od ukupnog broja stanova, najviše je jednoiposobnih (428), zatim dvosobnih (212), jednosobnih (187), pa slede dvoiposobni i veći. Rok otplate stanova je 20 godina, godišnja kamata je 0,5 odsto, uz učešće od 20 odsto cene stana.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar