Grci mogu da grade – Stvoreni svi uslovi za radove na prostoru nekadašnjeg Beka

Uspeli smo da razrešimo mnoge probleme koji su stajali na putu realizaciji projekta Beko i, što se tiče Grada Beograda, samo je pitanje vremena kada će početi realizacija, jer više ne postoji nijedan drugi pravni ili urbanistički problem, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

lamda_2

- Mi smo potpuno otvoreni za investicije u nekretnine, infrastrukturu i verujem da će impuls, koji su ovim poslovnim forumom dali premijeri Aleksandar Vučić i Aleksis Cipras, obezbediti još više grčkih investicija u Beograd - dodao je Vesić.

On je naveo da su u Beogradu Grci imali nekoliko velikih investicija, poput hotela Metropol, hotela Jugoslavija, za koji su takođe stvoreni potrebni urbanistički uslovi za početak radova, projekat Beko, a tu su i investicije u bankarstvo, maloprodaju...

- Tokom naše protekle posete Atini, Grad Beograd je predstavio svoje projekte i želimo da nastavimo veoma dobru saradnju - istakao je Goran Vesić i dodao da se nada da će grčki investitori još više ulagati u Beograd i Srbiju.

Podsetimo, grčka kompanija Lamda je nekadašnji prostor fabrike Beko kod Kalemegdana kupila još 2007. godine i na njegovom mestu trebalo je da bude izgrađen hotelski kompleks površine oko 100.000 kvadratnih metara. Iako je kompanija na tom mestu prvobitno planirala izgradnju megalomanskog projekta, ukupne površine od 140.000 m2, od toga se odustalo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar