Grand i Vrhovi Kostiću za 23 mil. €

Agencija za privatizaciju prodala je danas MK Grupi Miodraga Kostića turističke objekte Internacional CG na Kopaoniku za 23 miliona evra.

MK Grupa je bila jedini ponuđač na tenderu za prodaju hotela ”Grand”, konaci ”Sunčani vrhovi”, restoran ”Zvrk” i 102 stana, a prodajna cena je i bila i minimalna cena na tenderu.

Kupac se obavezao i da zadrži postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih 10 godina, da obezbedi nivo kvaliteta od najmanje četiri međunarodne zvezdice za hotel Grand u roku od dve godine od dana preuzimanja, a za Hotel Sunčani vrhovi u roku od tri godine.

Takođe, novi vlasnik imovine Internacionala CG na Kopaoniku moraće i da zadrži postojeće namene stanova koje koriste zaposleni tri godine od zaključenja transakcije. MK Grupa prihvatila je i minimalne obaveze iz socijalnog programa, odnosno da preuzme svih 253 zaposlena.

Minimalna cena od 23 miliona evra na drugom tenderu bila je niža za 22 miliona evra nego na prvom, kada je iznosila 45 miliona evra. Prvi tender raspisan je 27. decembra 2007. godine, ali je 24. marta proglašen neuspelim jer niko nije dostavio obavezujuću ponudu.

Hotel Grand ima površinu 18.237 metara kvadratnih, a nalazi se na površini od 7.060 metara kvadratnih. Sunčani vrhovi, poznati kao Apartmani Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona, prostiru se na 6.475 kvadratnih metara zemljišta i imaju površinu od 29.635 kvadrata, a stanovi su ukupne površine 2.930 kvadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar