Gradovima će biti date kvote koliko objekata moraju da legalizuju

Napisano je mnogo rešenja za rušenje nelegalnih objekata u Beogradu i drugim gradovima, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, takođe, rekla da je u Srbiji do sada ozakonjeno samo 23.000 objekata i da će ministarstvo do kraja godine propisati gradovima mesečne kvote koliko objekata moraju da ozakone, kako bi se taj proces ubrzao.

- Verovatno ćemo Beogradu propisati kvotu da do Nove godine mora biti ozakonjeno 100.000 objekata - rekla je Mihajlović.

Ona ističe da iako se elektronske građevinske dozvole mogu dobiti u proseku za sedam dana i dalje ima ljudi koji grade nelegalno, što mora biti srušeno.

- S druge strane, svi koji su predali dokumentaciju morali bi da budu pozvani da ozakone objekte i zato će ministarstvo raspisati kvote po gradovima da se do Nove godine tačno zna broj objekata koji svaki grad mesečno mora da ozakoni. Čini mi se da su se gradske i lokalne vlasti malo uspavale i moramo to da poguramo - rekla je Mihajlović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar