Grade milion i po stanova, ima li mesta za nas?

Saudijska Arabija, Srbija i BiH formirale su trilateralni komitet za praćenje aktivnosti na povećanju trgovinske razmene i realizaciju saudijskih investicija.

Komitet je formiran tokom sastanka ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH Mirka Šarovića sa ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem u Rijadu.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegaciju dve zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj poseti Saudijskoj Arabiji sastali su se sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

Sa princom Al Saudom, koji je i predsednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je poseta turoperatera iz Srbije i BIH za april ove godine gde će biti predstavljena turistička ponuda dve zemlje za saudijsko tržište, navodi se u saopštenju.

U susretu sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i BIH.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah Al Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i BIH iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, "budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u narednih sedam godina".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar