Grad Beograd sprema nove mere protiv nelegalne gradnje

Posle pisanja o nelegalnoj nadogradnji u Mariborskoj ulici na Zvezdari gde je "zgrada sazidana na zgradu", zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je nove mere Grada Beograda protiv nelegalne gradnje.

- Predložićemo izmene nekoliko zakona kako bi ubuduće za bespravnu gradnju odgovarao i vlasnik parcele, a ne samo onaj ko gradi, zabranu rada za kompanije koje grade na objektima bez građevinske dozvole, krivičnu odgovornost za odgovorna lica u javnim preduzećima koja bespravne objekte priključe na infrastrukturu, upisivanje tereta u katastru na svaki objekat dok se plate sve obaveze prema državi i kao grad svaku bespravnu gradnju preko 100 kvadrata prijavljivati kao pranje novca, pa će oni koji bespravno grade da dokazuju poreklo para - rekao je Vesić.- Izmenićemo u septembru na Skupštini i neke gradske odluke, pa će promene pretrpeti i odluka o dozvoljenoj spratnosti za legalizaciju po kojoj su se ponašali pojedini bespravni graditelji kada su zidali svoje objekte nadajući se novoj legalizaciji, pa da za nekoliko desetina hiljada dinara legalizuju.

Za nelegalnu nadogradnju u Maribojskoj ulici, Vesić je rekao da će se pronaći odgovorni.

- Odmah sam zatražio od Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda da od Opštine Zvezdara pribave informaciju o svemu što se događalo sa ovom gradnjom. Šokiran sam onim što sam video i za ovo će neko morati da odgovara. Prvo nelegalni investitor, a potom i oni koji su ovo dopustili - bila je prva reakcija Vesića.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar