GDS daje beskamatnu pozajmicu za lokale u naselju “Stepa Stepanović”

Građevinska direkcija Srbije donela je odluku da do kraja 2014. svojim kupcima poslovnog prostora u voždovačkom naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu omogući beskamatne pozajmice u iznosu do 50% vrednosti lokala, izjavila je predstavnica GDS Katarina Konc.

Radi se pozajmicama sa rokom otplate do 10 godina bez kamate.

Na primer, ukoliko se kupuje lokal vrednosti od 100.000, kupcu je potrebna polovina te sume koju će obezbediti gotovinski ili uz kredit banke, a preostalih 50.000 EUR vraća GDS, a mesečna rata na 10 godina bi u ovom slučaju iznosila 416 EUR.

Prema rečima Konc, u naselju "Stepa Stepanović" je u ponudi trenutno oko 80 lokala površine od 25 do 130 metara kvadratnih, čija je cena od 1.600 do 1.920 EUR po kvadratu, sa PDV-om.

- Svi lokali su završeni i oni se predaju kupcu u sivoj fazi. Kupac ih kasnije privodi nameni u zavisnosti od delatnosti kojom se bavi - navela Katarina Konc iz GDS.

GDS od prošlog meseca odobrava beskamatne pozjamice za kupovinu stana u iznosu do 20% vrednosti i ta pogodnost će moći da se iskoristi do kraja 2014, a u ponudi su stanovi u Beogradu i Novom Sadu. Reč je o stanovima GDS u beogradskim naseljima "Stepa Stepanović" i "Braće Jerković - Padina", kao i naselju "Sunčana strana" u Novom Sadu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar