Garaža u centru Novog Sada imaće 350 mesta – U planu i rušenje postojećih zgrada i gradnja novih

Plan izgradnje višespratne garaže u Šafarikovoj ulici, ali i podzemnog prolaza na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, izložen je na rani javni uvid u Skupštini grada Novog Sada.

Izgradnja garaže na ovoj lokaciji planira se već duže od deset godina, a kako se navodi u nacrtu plana koji je sada na uvidu, garaža će imati parking u suterenu, prizemlju i četiri sprata sa kapacitetom od 350 mesta. Uz nju će biti sagrađen i poslovni objekat do četiri sprata naslonjen uz sam Hotel Centar.

Grad za ovu godinu nije planirao izgradnju garaže, nego samo otkup parcela i objekata gde će se ona nalaziti. Ranije je bilo procenjeno da je za gradnju garaže potrebno 312 miliona dinara.

Inače, plan ne obuhvata samo garaže nego i blok zgrada koji se naslanja na Jevrejsku ulicu i tu je planirano rušenje nekoliko postojećih zgrada i izgradnja trospratnica na njihovom mestu.

Zanimljivo je i da su urbanisti kao mogućnost predvideli da se na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, odnosno između Srpskog narodnog pozorišta, hotela Centar, Nju Norka i nedovršene Poštanske štedionice napravi podzemni prolaz kako bi ubrzao protok saobraćaja na ovoj prometnoj raskrsnici i povećala bezbednost pešaka.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar