Eurobank EFG snizila kamatnu stopu na stambene kredite

Eurobank EFG odlučila je da snizi kamatnu stopu na nove stambene kredite indeksirane u evrima za 0,75%.

Snižena kamatna stopa za stambene kredite od juče se primenjuje u Eurobanci sa ciljem da se što većem broju građana obezbede povoljniji uslovi za rešavanje stambenog pitanja i dodatno stimuliše potražnja za novim nekretninama, saopštila je ta banka.

Uz nove, konkurentne kamatne stope, Eurobank EFG nastavlja sa odobravanjem stambenih kredita sa rokom otplate do 30 godina, uz mogućnost oslobađanja od plaćanja glavnice u prvoj godini otplate. Pod ovim uslovima, Eurobank EFG kreditira kupovinu uknjiženih, kao i nekretnina u izgradnji.

Na primeru prosečnog kredita od 50.000 EUR, sa rokom otplate od 30 godina, indeksiranog u evrima, kamata iznosi tromesečni EURIBOR + 4.50% (EKS od 6.34%). To znači da bi mesečna rata ovog kredita iznosila 285,5 EUR.

Kako bi olakšala kupovinu nekretnine, banka je klijentima stavila na raspolaganje savetnike za stambene kredite u svojim filijalama, i omogućila dobijanje tzv. preliminarnog odobrenja od mesec dana koje omogućava klijentima da unapred znaju sa kojom sumom raspolažu u procesu traženja željene nekretnine, navodi se u saopštenju.

Povoljnije stambene kredite mogu iskoristiti građani koji do kraja godine svoja mesečna primanja preusmere na jedan od tekućih računa u Eurobank EFG - Euro Plata Premija ili Euro Plata Gold.

Sa više od 200 mil EUR plasiranih u stambene kredite, i 7.000 isplaćenih klijenata, Eurobank EFG je među tri vodeće banke u finansiranju kupovine nekretnina, navodi se u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar