EU izgradila 23 kuće u sedam opština i gradova

Sredstvima EU do sada su izgrađene 23 kuće u sedam opština i gradova pogođenih prošlogodišnjim poplavama - Obrenovcu, Krupnju, Paraćinu, Gornjem Milanovcu, Bajinoj Bašti, Šidu i Mionici, saopštio je danas EU info centar.

Takođe je 612 domova oštećenih u poplavama renovirano u opštinama Obrenovac, Krupanj, Kraljevo, Lazarevac, Svilajnac, Trstenik, Varvarin, Valjevo, Mali Zvornik, Ljubovija, Šabac, Bajina Bašta, Šid, Loznica, Smederevska Palanka, Velika Plana, Čačak, Ub, Koceljeva, Jagodina i Paraćin.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskih temperatura, građevinski radovi u Valjevu su privremeno obustavljeni. Ti radovi su deo procesa rekonstrukcije oko 950 kuća u 30 opština.

Rekonstrukcija se finansira u okviru programa Pomoć EU poplavljenim područjima u Srbiji koji je u poodmakloj fazi.

U zavisnosti od vremenskih prilika očekuje se da ova intervencija bude završena tokom januara odnosno februara.

Završeni su i građevinski radovi na učionicama i drugim prostorijama Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu.

Obavljena je zamena stolarije, podova, kao i malterisanje, krečenje, popločavanje, te fasadni i radovi na električnim instalacijama i popravka kanalizacije i grejne stanice.

Osim toga, škola je opremljena nameštajem i nastavnim materijalom, što je unapredilo uslove učenja za 650 učenika srednje škole.

Pored toga, početkom 2015. u sportskoj dvorani će biti postavljen pod. Radove je finansirala Evropska unija sa 122.085 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar