Erste banka snizila kamatne stope na stambene kredite u evrima i dinarima

Erste banka je za klijente obezbedila atraktivne kamatne stope za stambene kredite u evrima i dinarima, saopšteno je iz te banke. Krediti se mogu iskoristiti za kupovinu stambenog objekta ili objekta u izgradnji, klasične ili montažne kuće.

Fiksna kamatna stopa iznosi 2,76% za stambeni kredit u evrima sa kratkim rokovima otplate, dok kamata za dinarski stambeni kredit iznosi 1,75% plus tromesečni belibor, a odobravaju se bez troškova obrade zahteva.

- Sa smanjenjem dinarskih stopa, na tržištu postoje realne osnove za veći stepen dinarizacije, odnosno povećanje plasmana dinarskih kredita stanovništvu i privredi, tako da se po prvi put u ponudi banke nalaze i dinarski stambeni krediti sa kamatnom stopom koju klijenti zaista sebi mogu priuštiti. Kamatna stopa za dinarski stambeni kredit iznosi 1,75% + tromesečni belibor, a maksimalni rok otplate je 15 godina - navela je Zorana Aleksić, direktorka sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnike u Erste banci.

Ona je dodala da je novina u vezi sa stambenim kreditima indeksiranim u evrima to što je zbog značajnog snižavanja kamatnih stopa uvedena mogućnost kraćih rokova otplate, pa se kredit može podići i na rok od pet godina, sa fiksnom kamatnom stopom od 2,76% i period do 10 godina sa fiksnom kamatnom stopom od 3,25%, dok je kamatna stopa za rok otplate do 30 godina od 3,15% + šestomesečni euribor.

- I ove godine odlučili smo da u toku trajanja promotivnog perioda, do 31. jula, sve stambene kredite odobravamo bez naknade za obradu zahteva, upravo imajući u vidu da postoje inicijalni troškovi koji podrazumevaju notara, katastar, osiguranje kod NKOSK-a, porez na prenos apsolutnih prava, opremanje ili renoviranje stana - rekla je Aleksić.

Iz Erste banke preporučuju klijentima da, bez obzira na to što banka ne traži kao obavezno i životno osiguranje uz stambeni kredit, da imaju i ovu vrstu osiguranja, gde se za nisku premiju obezbeđuje visoka osigurana suma.

Životno osiguranje je dodatni vid zaštite čitave porodice u slučaju nepredviđenih okolnosti. Ukoliko nastupi osigurani slučaj, osiguravajuća kuća će isplatiti preostali iznos kredita, dok će porodici ostati nekretnina koja je kupljena na kredit, a ne dug, navode u Erste banci.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar