Elitni kompleks u Smederevu

Grad na Dunavu bi trebalo da dobije do kraja decembra 2010. godine moderan hotel koji će se nalaziti na Zlatnom brdu.

Zahvaljujući ulaganju od 10 miliona evra beogradske kompanije Integral Energy, Smederevo bi krajem decembra 2010. godine trebalo da dobije moderan hotel Aqua-Family-Business Resort „Citadela terme“, koji će se nalaziti na Zlatnom brdu, piše „Politika.“

Kako je planirano, adaptiraće se postojeći hotel dok će novi imati četiri zvezdice i 110 soba. U sklopu kompleksa nalaziće se restorani, zatvoreni bazen, spa centar i centar lepote, kongresna sala, a predviđa se i izgradnja otvorenih bazena sa termalnom vodom i zatvorenog akva parka.

Hotel će se prostirati na zemljištu površine dva hektara 92 ara. Postojeća kvadratura objekta je 7.500 kvadratnih metara, dok će posle dogradnje kompleks imati ukupno 11.979 kvadratnih metara bruto površine. Planirano je i proširenje od 2.000 kvadratnih metara za kompleks termalnih bazena.

Zbog postojanja termalnih voda temperature od 25 do 31 stepen Celzijusa proširena je namena hotela. Pomenuta voda iz izvora bi se koristila za punjenje zatvorenih bazena „Terme“ u okviru kompleksa hotela kao korak ka približavanju banjskom turizmu u Srbiji.

Planira se i adaptacija i dogradnja restorana Privredni klub. Taj restoran se nalazi u sklopu hotela „Citadela Terme“ i planirano je da posle rekonstrukcije i dogradnje hotela, restoran posluje kao jedan od njegovih prihodnih centara.

Kada „Citedela terme“ bude završena, Smederevo, kao i Srbija dobiće elitni kompleks turističkog sadržaja, pružajući tako različitim ciljnim grupama raznovrsne mogućnosti odmora i relaksacije.

Lokacija na kojoj se nalazi hotel više je nego atraktivna. Naime, Evropska unija je otvoreno iskazala interes da se od celog toka Dunava načini turistička atrakcija od evropskog značaja.

Sa druge strane, grad Smederevo je sedište Podunavskog okruga. Nalazi se na oko 40 kilometara od Beograda, 53 kilometra od aerodroma „Nikola Tesla“. Ujedno je mestokoje se nalazi na najkraćem putu za naselja Braničevskog okruga na putu prema Beogradu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar