Drvo na zidu…

Bez obzira na stalne promene u enterijeru, drvo kao materijal opstaje jer nas podseća na vezu sa prirodom bez obzira na stalne promene u enterijeru, drvo kao materijal opstaje jer nas podseća na vezu sa prirodom i daje toplinu domu, bilo da je uređen u minimalističkom, tradicionalnom ili eklektičnom stilu. Osim za izradu nameštaja, koristi se i za zidove koji daju poseban pečat svakoj prostoriji, od spavaće do dnevne sobe, pa čak i kupatila.

*Možete obložiti samo jedan zid, ali i više. Potkrovlje je kao stvoreno za "drvene kreacije", kao i prostor iznad uzglavlja kreveta u spavaćoj sobi. Dobro se uklapa uz mat i sjajni nameštaj. Tamnije drvo odlično ide uz bele zidove, a ako vam je enterijer pretežno mračan, birajte svetlije boje drveta. Slobodno izaberite više nijansi, a da li ćete se odlučiti za horizontalne, vertikalne ili čak dijagonalne linije, na vama je.

*Obratite pažnju na osvetljenje koje je veoma važno koji god materijal da koristite u enterijeru, a drvo posebno gde igra svetla i senke dolazi do izražaja. Neki dizajneri vole da kombinuju drvo sa metalom kao kontrastnim materijalom, pa postavite metalne stočiće umesto natkasni u spavaćoj sobi.

*Savet plus: Drveni zid ume da bude "nenametljiv", pa ako želite da budete sigurni da će pogled gostiju biti zakucan za njega, postavite zanimljivu sliku ili neki drugi detalj koji privlači pažnju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar